Het lokaal bestuur Olen zet deze legislatuur extra in op kwaliteitsvolle vrijetijdsinfrastructuur en op de ondersteuning van het verenigingsleven. Eén van de acties die hier moet toe bijdragen is de aankoop van enkele recreatiegronden, waaronder die van KFC Linda Olen.

Tijdens de gemeenteraad van februari werden de verkoopakte en de opgemaakte erfpachtovereenkomst goedgekeurd waardoor de aankoop van de recreatiegrond van KFC Linda Olen nu definitief is.

Het lokaal bestuur wil deze beleidsperiode versterkt inzetten op het ondersteunen van het verenigingsleven. Het verwerven van recreatiegronden die nu nog in het bezit zijn van verenigingen, waaronder KFC Linda Olen, kan hierin een sterke bijdrage leveren.

Zo is er een garantie dat deze gronden ook in de toekomst voor recreatiedoeleinden bestemd blijven. Daarnaast levert de verkoop ook de verenigingen zelf een groot voordeel op. Er komt heel wat budget vrij dat de clubs kunnen gebruiken voor een toekomstige jeugdwerking.

Budget voor jeugdwerking

In augustus 2019 vond een eerste verkennend gesprek plaats met KFC Linda Olen over een eventuele verkoop. Tijdens dit gesprek werden de doelstellingen en principes van het lokaal bestuur besproken.

De aankoop van de recreatiegronden draagt bij aan de ambitie van het lokaal bestuur om het actieve sport- en verenigingsbeleid in Olen verder uit te breiden met specifieke aandacht voor jeugd en gezinnen in armoede.

Ook de doelstelling om de gemeente aantrekkelijk te houden voor jonge gezinnen met kinderen wordt zo verder vervuld. Bovendien draagt de investering ook bij aan de doelstelling om Olen verder uit te bouwen tot een duurzame en gezonde gemeente.

Overeenkomst met Linda Olen

KFC Linda Olen kon zich vinden in de doelstellingen en principes van het lokaal bestuur. Na goedkeuring van het meerjarenplan werd juridisch onderzocht welke overeenkomst het meest geschikt was.

Uit verdere gesprekken met de club en na uitvoerig juridisch advies bleek dit voor KFC Linda Olen een erfpachtovereenkomst.

De gemeenteraad keurde afgelopen zomer het principe goed om de gronden en het gebouw van KFC Linda Olen aan te kopen waarna de notaris van start kon gaan met de opmaak van de akte van aankoop en de erfpachtovereenkomst.

Op de meest recente gemeenteraad van 3 februari werden beide zaken voorgelegd en goedgekeurd. Hierdoor is de aankoop nu definitief. Het gaat over een totaal prijskaartje van 440.000 euro, inclusief grond en gebouwen.