Aan de Wandelweg langs de Nete opende het gemeentebestuur op maandag 10 september officieel een eerste hondenlosloopweide in onze gemeente. Dit moet honden de kans geven om in een afgebakende zone vrij rond te lopen. Komende van de Molderdijk vind je de hondenlosloopweide aan de rechterkant van het pad, iets voorbij het park Moldersbok.

De eigenaar van het perceel stelt het terrein (7a53ca) kosteloos ter beschikking van het gemeentebestuur. Het gemeentebestuur richtte het terrein op haar beurt in als hondenlosloopweide. Gedurende de gebruiksperiode (acht jaar sinds 1 april 2018) staat het gemeentebestuur in voor het onderhoud van het perceel als hondenlosloopweide.

De hondenlosloopweide is niet te verwarren met een hondentoilet. De eigenaars van de viervoeters moeten net als op straat de hondenpoep opruimen!

Afsprakenbord

Aan de ingang van de weide staat een afsprakenbord. Het gemeentebestuur vraagt eigenaars van viervoeters de afspraken na te leven. Zo blijft het voor iedereen – hond en baasje – aangenaam vertoeven.

· Wees waakzaam

· Verlies je hond niet uit het oog

· Let op met honden die elkaar niet kennen

· Hou het proper, gebruik de hondenpoepbak

· Sluit steeds de poort.