Uit solidariteit met de slachtoffers besliste de gemeenteraad op 18 november om 6 250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan de Filipijnen. Op 8 november werden de Filipijnen getroffen door een krachtige tyfoon. Duizenden mensen hebben geen huis meer, het dodentol blijft stijgen. Wil jij de vele slachtoffers ook steunen? Stort dan je bijdrage op BE17 0000 0000 2121.

Tyfoon Haiyan, de meest krachtige tyfoon van dit jaar, raakte de Filipijnen op 8 november op Guiuan, Samar eiland met windstoten van 235 kilometer per uur. De impact van de storm is bijzonder groot. De vele slachtoffers, waaronder heel wat kinderen, hebben dringend nood aan water, voedsel, medische hulp en een onderdak.

 

Noodhulpfonds

Het noodhulpfonds is een begrotingspost die jaarlijks voorzien wordt om bij grote rampen snel een bijdrage te kunnen leveren. Dit fonds past in onze gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking. Het fonds werd opgericht naar aanleiding van de verwoestende orkaan Mitch in 1999 in Nicaragua én de aardbeving een jaar later in Turkije.