De gemeenteraad besliste op 22 april om 6 250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Syrië. De gewelddadige crisis die Syrië al twee jaar teistert, maakt veel slachtoffers. Meer dan vier miljoen mensen hangen af van hulpverlening. De helft van hen zijn kinderen.

Humanitaire organisaties kunnen het conflict niet oplossen, maar kunnen wel meer hulp bieden en mensenlevens redden. Momenteel kampen zij met een tekort aan beschikbare middelen. Van de 1,5 miljard dollar humanitaire hulp die tijdens de donorconferentie in Koeweit beloofd werden, is tot nu toe amper 27,5 procent verworven. Het Consortium 12-12, bestaande uit Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit en UNICEF België, lanceert dan ook een oproep voor noodhulpacties in Syrië en in de buurlanden. Want hulp is dringend nodig.

Noodhulpfonds

Het noodhulpfonds is een begrotingspost die jaarlijks voorzien wordt om bij grote rampen snel een bijdrage te kunnen leveren. Dit fonds past in onze gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking. Het fonds werd al herhaaldelijk gebruikt, onlangs nog voor de door storm en aardbeving zwaar getroffen regio’s in Zuidoost-Azië, Pakistan, Oost-Afrika, Kara Kara in Niger, …

Wil jij ook een leven redden? Stort je bijdrage voor Syrië 12-12 op BE19 0000 0000 1212. Elke bijdrage telt.