U bent hier

Gemeentebestuur verbijsterd over blinde vernielzucht op begraafplaats Wezel

Mol
09.01.2017 - 22.23u
Door: Mark Jaspers

Het gemeentebestuur is diep geschokt over de blinde vernielzucht die gepaard ging met een diefstal van waardevolle metalen op de begraafplaats van Wezel.

Een monument ter gedachtenis van onze gesneuvelden tijdens Wereldoorlogen I en II werd vrijwel volledig vernield om het kostbare metaal van de gedenkplaten te stelen.

De politie is een onderzoek gestart.

De dieven toonden geen enkel respect voor het monument. Om de bronzen platen met de namen van de gesneuvelden los te wrikken, gingen ze de constructie te lijf met zwaar materieel.

Het symbolisch uitermate belangrijke monument ligt daardoor vrijwel volledig in puin. De bronzen platen zijn verdwenen.

Verder probeerden de dieven met een slijpschijf ook het grote kruis af te zagen. Ze slaagden evenwel niet in dit opzet.

Politie ter plaatse

Op dit moment weten we niet wanneer de feiten plaatsvonden, mogelijk tijdens het afgelopen weekend.

Maandagvoormiddag 9 januari werden we als gemeentebestuur op de hoogte gebracht. Ook de politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.

Een onderzoek werd opgestart.

Getuigen ?

Mensen die de afgelopen dagen verdachten zaken hebben vastgelegd op of rond de begraafplaats van Wezel, worden gevraagd dit te melden aan de politie. Samen met alle inwoners hoopt het gemeentebestuur dat de daders worden gevat.

Meer info: informatiedienst, 014 33 07 11, informatie@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto