Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg verkoopt het voormalige gemeentehuis van Itegem. Het Rode Kruis kan terecht in een lokaal van de brandweerkazerne in Hallaar.

Het Heistse gemeentebestuur voorziet in zijn meerjarenplanning 2014-2019 om het oude gemeentehuis van Itegem te verkopen. Door gemeentelijk patrimonium te verkopen, genereert het gemeentebestuur inkomsten die voor andere zaken aangewend kunnen worden.

Uitleenpost Itegem

De uitleenpost van de bibliotheek in Itegem was in dit oude gemeentehuis gevestigd, samen met de Heistse afdeling van het Rode Kruis. De uitleenpost sloot in juni 2015 haar deuren maar het Rode Kruis is nog steeds in dit oude gebouw gehuisvest.

Het Rode Kruis zal op de huidige locatie kunnen blijven tot de verkoop van het oude gemeentehuis helemaal afgerond is. Ondertussen werd door het gemeentebestuur proactief gezocht naar een kwalitatieve oplossing.

Deze werd gevonden in de brandweerkazerne aan de Broekstraat in Hallaar, waar de conciërgewoning zal vrijkomen.

Om deze verhuis effectief te laten plaatsvinden, moeten er nog een aantal aanpassingen gebeuren aan de woning opdat ze door het Rode Kruis gebruikt kan worden. De technische dienst maakt hiervoor een technische fiche op.