et gemeentebestuur van Mol  wil zich verontschuldigen bij de dame die vorige week dinsdagvoormiddag viel tijdens wekelijkse dinsdagsmarkt. 'De mevrouw struikelde over losliggende klinkers in het voetpad van de Lakenmakersstraat. Het gemeentebestuur erkent dat er problemen zijn met de natuursteenklinkers op plaatsen waar auto's over het voetpad moeten rijden. We begrijpen dan ook dat er een petitie wordt georganiseerd.

Ongeveer tien jaar geleden werd een groot deel van het Centrum heraangelegd. Voor de voetpaden stelden de architecten klinkers in natuursteen voor. De voetpaden werden ter hoogte van de kruispunten doorgetrokken. Zo krijgt de voetganger extra voorrang op de automobilist. Ook een groot deel van de Corbiestraat en de Markt werd uitgevoerd met deze natuursteenklinkers.

Problemen na overrijdende voertuigen
Al na enkele jaren stelden we vast dat deze kleine natuursteenklinkers niet zijn opgewassen tegen overrijdende voertuigen, en zeker wanneer deze een bocht moeten maken. Daardoor komen de klinkers op verschillende plaatsen na verloop van tijd los te liggen en ontstaan er gevaarlijke oneffenheden.

Uithardingstijd na herstelling
Aangezien de voegen na het heraanleggen de nodige uithardingstijd nodig hebben, is het niet altijd eenvoudig om de herstellingen uit te voeren. Zo moeten er parkeerplaatsen of zijstraten tijdelijk worden afgesloten. Meteen na het incident op de dinsdagmarkt zijn we met herstellingen gestart in de Lakenmakersstraat.

Nog andere herstellingen
Ook de komende maanden staan er nog herstellingen gepland. Daarbij denken we aan de aansluitingen van de Boomgaardstraat en de Smallestraat met de Statiestraat. Ook in het horecagedeelte van de Corbiestraat en op de Markt zijn er op verschillende plaatsen problemen met losliggende natuursteenklinkers. Mogelijks worden deze werken uitgevoerd door een aannemer.

Geen definitieve oplossing
Deze herstellingen zijn geen definitieve oplossing. De kracht van de overrijdende en draaiende auto's wrikt de klinkers na verloop van tijd onvermijdelijk los. We moeten deze inspanningen dus blijven aanhouden en op geregelde tijdstippen herstellingen uitvoeren. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheid om op termijn op de meest gevoelige plaatsen een andere, meer duurzame verharding te voorzien.'