U bent hier

Gemeenten waarschuwen voor misleidende brief energieaankoop

Geel | Herentals | Kempen regio | Mol
22.03.2019 - 08.33u
Door: Mark Jaspers

Inwoners van (onder meer) Geel, Mol en Herentals vonden de voorbije week een brief in hun bus waarin de firma Wikipower hen oproept om deel te nemen aan een groepsaankoop voor goedkopere energie.

In de tekst verwijst het 'samenwerkingsplatform' verscheidene keren naar 'inwoners en bedrijven van Geel' of 'Herentals' of heeft het over 'de groepsaankopen van de Mollenaren', 'Gelenaars' of 'Herentalsenaars'.

De besturen van Mol, Geel en Herentals hebben via hun communicatiekanalen al duidelijk gemaakt dat zij niets met dit initiatief te maken hebben en er zich van distantiëren. "We staan ook niet garant voor de kwaliteit van het aanbod, de prijzen en de dienstverlening", klinkt het in Geel.

De steden bieden zelf –vaak via intergemeentelijke samenwerking IOK- geregeld aan hun burgers een vorm van groepsaankopen aan. Zo loopt er nu eentje voor dakisolatie en groendaken.

Maar door de brief laat Wikipower volgens hen onterecht uitschijnen dat zijn initiatief in dit rijtje thuis hoort. "De oproep van Wikipower is een zuiver commercieel initiatief", klinkt het in Herentals. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto