De 1e fase van de heraanleg van de Poederleeseweg (N153) met riolering en fietspaden is gepland voor de tweede helft van volgend jaar.

Voor de Poederleeseweg tussen Herentals en Poederlee, die halfweg ook over Vorselaars grondgebied loopt, bestaan al vele jaren plannen om fietspaden aan te leggen. Deze drukke gewestweg krijgt ook nieuwe riolering.

'Bij dit uitgebreid dossier moeten heel onteigeningen afgewerkt worden', antwoordde schepen van openbare werken Van Nueten (N-VA) tijdens de gemeenteraad op een vraag van Tom Olyslaegers (Vooruit). "Maar we zijn nu in de fase beland dat het geheel opgesplitst is in twee ministeriële besluiten."

'Deel 1 tot de Meivuurstraat is definitief afgewerkt, maar de onteigeningen kunnen pas beginnen na goedkeuring van het ministerieel besluit. De verwachting is dat de werkzaamheden half 2023 kunnen starten. Daarbij krijgt het deel tussen Sassenhout (Vorselaar) en Meivuurstraat (Herentals) nieuwe riolering."

Deel 2 gaat van Meivuustraat tot Olympiadelaan, maar die plannen met nieuwe riolering over de hele afstand zitten nog altijd in een ontwerpfase. Van Nueten verwacht dat dit luik ten vroegste eind 2023 kan aanvangen.

'Het laatste stuk van de Poederleeseweg, tussen Olympiadelaan en de ovaonde aan Wellens/brandweerkazerne, zit nog niet in dit project. Die aanpak zit in het dossier van de ondertunneling van de spoorweg door Infrabel.'  Foto : heraanleg Poederleeseweg in 2014/NNieuws archief