Berten Kempen (Open Vld) legde donderdagavond voor de gemeenteraad de eed af als nieuw lid van het Bijzonder Comité Sociale Diensten (BCSD). Een zeer bijzondere eedaflegging want door de coronacrisis gebeurde dit niet voor een voltallige gemeenteraad, maar achter gesloten deuren voor de webcam.

Door de coronacrisis verliep de gemeenteraad van Geel donderdag voor de allereerste keer langs een digitale weg. Toch verliep niet alles vanop afstand. Omdat in de voorbije periode 1 lid ontslag nam uit het BCSD, stond de eedaflegging van een nieuw lid op de agenda.

Berten Kempen (Open Vld) moest als nieuw lid voor het Bijzonder Comité de eed afleggen, in opvolging van Myriam Smets die sinds vorige maand zetelt als gemeenteraadslid.

En een eedaflegging moet in levenden lijve gebeuren. Dit gebeurde op het stadhuis, achter gesloten deuren en alleen voor de mensen die strikt aanwezig moesten zijn: de voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur. De schepenen en raadsleden konden meekijken via de webcam.

"Een eedaflegging is altijd een speciaal moment, zeker voor mij gezien het de allereerste keer is. Jammer dat er in deze bijzondere tijden geen publiek aanwezig kan zijn en dat ik dit moment niet kan delen met vrienden en familie.

Maar gezondheid gaat uiteraard boven alles." Vertelt Berten Kempen (Open Vld). "Het is ongetwijfeld wel één van de meest unieke eedafleggingen ooit voor de gemeenteraad. Hopelijk krijg ik ooit nog eens de kans om de eed af te leggen, maar dan in meer normale tijden en met publiek."

Foto - Berten Kempen en Luc Van Laer (voorzitter Gemeenteraad)