U bent hier

Gemeenteraad keurt wegenistracé nieuwe verkaveling Haaksstraat goed

Mol
25.02.2015 - 09.05u
Door: Herman Gezelle

De gemeenteraad heeft maandagavond  het ontwerp van het wegenistracé goedgekeurd voor de nieuwe verkaveling in het verlengde van de Haaksstraat. Hierdoor keert het dossier opnieuw terug naar het college van burgemeester en schepenen. Zij oordelen definitief over het toekennen van een verkavelingsvergunning. Eerder gaf het college al een positief advies na enkele bijsturingen.

Met de bijsturingen komt het gemeentebestuur tegemoet aan enkele opmerkingen van buurtbewoners die een bezwaarschrift indienden. Zo vreesden sommigen voor bijkomend sluipverkeer. Een deel van de wegenis binnen de verkaveling werd geschrapt voor autoverkeer. Dit vergroot de omrijdfactor, wat de verkaveling oninteressant maakt voor doorgaand verkeer. Een andere mogelijke maatregel – die nog in samenspraak met de huidige bewoners moet bekeken worden – is het fysiek doorknippen van de Berkvenstraat ter hoogte van de oude kasseiweg. Hier geldt nu al 'uitgezonderd plaatselijk verkeer'.

Wateroverlast

Een aantal indieners van een bezwaarschrift vreest voor wateroverlast in de Haaksstraat. Zij stellen dat er nu al sprake is van wateroverlast bij hevige regenval. Ze vrezen dat de komst van de verkaveling dit probleem verergert. Het gemeentebestuur legt ontwikkelaar IOK op om bij de uitwerking van het technisch plan van de wegenis en de waterafvoer bijzondere aandacht te besteden aan het probleem en hiervoor de nodige oplossingen uit te werken. Het regenwater vanuit de verkaveling mag geen last veroorzaken voor de bestaande omwonenden.

Hoe nu verder?

Het college van burgemeester oordeelt de komende weken over de definitieve toekenning van de verkavelingsvergunning.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto