De gemeenteraad van Kasterlee heeft gisterenavond de belastingvrijstellingen omwille van de coronacrisis in 2020 goedgekeurd. Het gaat over de vrijstelling van de logiesbelasting voor logiesverstrekkende bedrijven en over de milieubelasting voor ondernemingen.

Ook het reglement voor de coronabonnen werd goedgekeurd. Ter zitting werden nog aanpassingen gedaan aan artikel 7 van het reglement dat vastlegt bij wie er met deze coronabon kan worden betaald. De goedgekeurde versie zegt:

"Art. 7. Alle handelaars, dienstverleners en horecanten die gevestigd zijn in de gemeente Kasterlee. Maar met uitsluiting van hen die worden vermeld in artikel 1. § 1van het ministerieel besluit houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, van 23 maart 2020.

Dit betreft:

- de voedingswinkels, met inbegrip van nachtwinkels;
- de dierenvoedingswinkels;
- de apotheken;
- de krantenwinkels;
- de tankstations en de leveranciers van brandstoffen;

De kappers werden in een latere fase alsnog gedwongen te sluiten en komen daarom in aanmerking om zich te registreren voor de coronabonnen.

Ook de handelaars die maar voor een deel van hun aanbod gevat zijn in artikel 1 van het MB van 23 maart 2020 maar die voor het andere deel wel (tijdelijk) onder de algemene sluiting vielen, komen in aanmerking om zich te registeren voor de coronabonnen.

VZW's zijn uitgesloten, behalve Oxfam Wereldwinkel."

In de maand juni komt het reglement met de steun aan de erkende verenigingen op de gemeenteraad.