U bent hier

Gemeenteraad van start met lang verwachte technologische snufjes

Herentals
13.02.2019 - 00.18u
Door: Herman Gezelle

Tijdens de eerste gemeenteraad dinsdagavond kon raadsvoorzitter Bart Michiels (CD&V) van start gaan met wat uitleg over enkele nieuwe technologische snufjes. Zo zal de audio van de gemeenteraad rechtstreeks te beluisteren zijn via de stedelijke website herentals.be. De stemming gebeurt voortaan digitaal.

Burgers kunnen voortaan met een kleine vertraging de gemeenteraad volgen enkel met audio, nog zonder beeld, via herentals.be 

'We zijn de eerste stad in de Kempen, en zelfs in de provincie Antwerpen, waar de audio van de gemeenteraad rechtstreeks te volgen is', zegt een fiere Michiels.

Ook de stemming van de agendapunten verloopt digitaal en is te volgen op een lcd-scherm vooraan in de raadzaal.  De stemming via handopsteking behoort nu tot de geschiedenisboeken.

Nieuw is ook dat de gemeenteraadsleden voortaan het woord moeten vragen langs een knop naast hun micro, de gemeenteraadsvoorzitter verleent hen dan het woord op het gepaste moment. Dit systeem geldt ook voor de burgemeester en schepenen.

Dinsdagavond liep hier en daar al iets technisch mis. De zenuwen spelen ook een rol in het democratisch raadsproces.  Soms toch.  (jvd)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto