U bent hier

Gemeenteraadslid neemt ontslag na rechtzaak voor 'sexting'

Olen
20.03.2021 - 11.09u
Door: Herman Gezelle

Het Olense Sp.a-gemeenteraadslid Joeri J. (35) heeft ontslag genomen uit al z'n functies. Het gaat om een rechtzaak voor de correctionele rechtbank in Mechelen rond sexting met een 14-jarig meisje uit Kessel.

Het raadslid wordt ervan verdacht gedurende een lange periode naaktfoto's langs Snapchat te hebben uitgewisseld met dit meisje. Op het ogenblik van de eerste feiten in 2015, was ze 14 jaar. Beiden waren ijshockey-supporters van de dezelfde club.

Joeri J. riskeert een gevangenisstraf van 37 maanden.

Strijdig met normen en waarden

In een persbericht neemt burgemeester Seppe Bouquillion (CD&V) afstand hiervan en noemt het strijdig met de normen en waarden waar Olen voor staat en welke de gemeente uitdraagt. De burgemeester spreekt 'het vertrouwen uit dat het gerecht een gepaste straf zal uitspreken en vooral een gepaste behandeling'.

Volgens de burgemeester 'erkent het gemeenteraadslid zijn daden en ziet hij in dat hij moet terugtreden'.

Ontslag uit alle functies

J.J. had ook een functie bij bouwmaatschappij De Woonbrug. Hier nam hij ook ontslag.  Hij is ook geen lid meer van Sp.a. (sb)  Foto Nnieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto