Op vrijdag 4 april neemt gemeentesecretaris Jos Vervoort afscheid van Olen. Na 37 jaar gaat hij met pensioen. Patrick De Fré, huidige OCMW-secretaris, zal hem opvolgen als secretaris voor zowel gemeente als OCMW.

Het bestuur en de collega’s bedanken Jos voor zijn inzet tijdens zijn carrière en wensen hem een welverdiend pensioen. 

Intensere samenwerking tussen gemeente en OCMW

Steeds meer gemeenten en OCMW’s nemen het initiatief om intenser samen te werken en de krachten te bundelen. Ook in Olen willen de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn komen tot een efficiënte en klantvriendelijke dienstverlening. Een hoge kwaliteit van dienst- en hulpverlening met een verantwoorde kostprijs staat hierbij voorop. Eind vorig jaar werd Marleen Smeyers nog aangesteld als gemeenschappelijk financieel beheerder. Met het pensioen van Jos Vervoort krijgt Olen nu ook een gemeenschappelijk secretaris.

Beide besturen willen verder blijven zoeken naar een maximale afstemming van gemeente en OCMW. Omdat dit allesbehalve een gemakkelijke oefening is, zal een organisatiedeskundige van Thomas More-hogeschool het project begeleiden. Tegen 1 oktober 2015 zal hij een adviesrapport voorleggen voor een gemeenschappelijke organisatiestructuur van gemeente- en OCMW-diensten.