U bent hier

Genieten van prachtige kamermuziek door jonge musici op Orlando Festival

Internationaal
22.06.2019 - 00.40u
Door: Mark Jaspers

De 38e editie van het Orlando Festival – van 8 tot 18 augustus – zal zoals u gewend bent volledig in het teken staan van prachtige kamermuziek. De tien namiddagconcerten op Rolduc en de elf avondconcerten op diverse schitterende locaties worden verzorgd door 30 gerenommeerde Orlando kamermusici.

Het programma van de 20 extra regioconcerten op dertien mooie plekken, met muziek van o.a. Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Puccini en Ravel, wordt verzorgd door 30 enthousiaste jonge musici uit de Orlando Masterclass: vijf zangeressen (uit België, Frankrijk en Rusland), het vioolduo Enzo Kok en Menno Verloop (Nederland), het Malevitsj Piano Kwartet (Oekraïne/Luxemburg/Engeland/Rusland), het McKenna Strijkkwintet (vijf broers en zussen uit Canada), het Driftwood Trio (drie blazers uit de Verenigde Staten), het Tsjechov Piano Trio (Nederland/Rusland/België) en drie strijkkwartetten: het Eurasia Kwartet (Rusland/Litouwen/Polen), het Viride Kwartet (Nederland) en het Innsæi Kwartet (Engeland).

Ook dit jaar kunt u de resultaten van het inspirerende leren in de Masterclass van het Orlando Festival meemaken in bijvoorbeeld de Cellebroederskapel in Maastricht, het Glaspaleis Schunck in Heerlen, het Bahnhof in Herzogenrath (Duitsland) en het Salviuskerkje in Limbricht.

Een van de nieuwe locaties is de Begijnhofkerk in Sint-Truiden, België.

Door de uitzonderlijk mooie akoestiek is de sfeervolle Agnesbegijnhofkerk een uitgelezen plek om concerten te geven. Daarnaast worden er vier avond-regioconcerten georganiseerd op toplocaties zoals: het monumentale Clemenskerkje Brunssum, de prachtige kapel van het Ursulinenconvent in Eijsden, de indrukwekkende Kopermolen in Vaals en het betoverende Openluchttheater van Valkenburg.

De getalenteerde jonge beroepsmusici kunt u ook tijdens de Orlando Masterclass gedurende het hele festival op Rolduc meemaken. Zij krijgen dan openbaar toegankelijke lessen van de Orlando musici.

Voor meer informatie over de Masterclass ensembles, de openbare lessen en de programmering van de Orlando concerten en de regioconcerten zie de website van het Orlando Festival: https://www.orlandofestival.nl/type-concert/regioconcerten/.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Westerlo

Nieuwtjes schepencollege Westerlo
Westerlo 20.11.2019 - 11.21u

Test-Aankoop: “Jumbo in Pelt wel 17% goedkoper dan in Nederland”

Test-Aankoop: “Jumbo in Pelt wel 17% goedkoper dan in Nederland”
Kempen regio | Vlaanderen 19.11.2019 - 20.40u

Inbrekers actief in Oosterlo

Inbrekers actief in Oosterlo
Westerlo 19.11.2019 - 20.36u

Tot €400 euro boete voor afwezige bijzitters

Tot €400 euro boete voor afwezige bijzitters
Kempen regio | Vlaanderen 19.11.2019 - 20.35u

Europa neemt overname Metallo onder de loep

 Europa neemt overname Metallo onder de loep
Internationaal | Kempen regio | Olen 19.11.2019 - 20.33u

Luierbox staat in gemeentehuis en bib

Luierbox staat in gemeentehuis en bib
Lille 19.11.2019 - 20.31u

Kempense restaurants behouden Michelin-ster

Kempense restaurants behouden Michelin-ster
Kempen regio 19.11.2019 - 20.30u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto