U bent hier

Genk gaat Europa in: 'Wat Kunnen We Ervan Verwachten?'

Internationaal | Nationaal
28.11.2019 - 19.39u
Door: Herman Gezelle

Ondanks het verlies van Royal Antwerp tegen het Nederlandse AZ, is het Europese seizoen goed begonnen voor de Belgische voetbalclubs. Zowel in de Champions League als in de Europa League doen er twee Belgische teams mee. Eén van de Champions League teams is Racing Genk. Wat kunnen we van hen verwachten?

Dankzij de voorrondes of via directe plaatsing: België heeft vier landen die Europees voetbal spelen komend jaar: Club Brugge en Racing Genk in de Champions League en AA Gent en Standard Luik in de Europa League. We zoomen in op de mogelijkheden van Genk in de Champions League.

Er waren een aantal hele zware wedstrijden voor Racing Genk, zoals het hoort in de Champions League. Genk trof onder andere de titelhouder Liverpool en Italiaanse topclub Napoli, en mocht daarnaast naar Oostenrijk afreizen voor een confrontatie met Red Bull Salzburg. Wat kan Genk van de tegenstanders in de Champions League verwachten? De odds volgens deze wedsite dat Genk doorbekert tonen aan dat het in elk geval een enorme uitdaging wordt.

Liverpool

Uiteraard is Liverpool de sterkste van de drie komende tegenstanders. De Engelsen wonnen de Champions League afgelopen jaar en hebben met Virgil van Dijk de Europees Voetballer van het Jaar in huis, terwijl ook namen als Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino en Georginio Wijnaldum tot de verbeelding spreken. Met name op het Anfield Road in Liverpool kan het behoorlijk spoken, als de fans erachter gaan staan en het beroemde "You'll Never Walk Alone" inzetten.

Photo pexels.com

Napoli

Napoli is de eeuwige tweede in Italië, maar wie kijkt naar de spelers en de koopkracht van Juventus (Piemonte Calcio voor de FIFA 20 spelers), dat de afgelopen acht jaar kampioen werd, kan niet anders dan constateren dat dit niet meer dan logisch is. De Serie A blijft echter een sterke competitie, en boven de clubs uit Rome en Milaan eindigen is geen makkelijke opgave. Met spelers als Lorenzo Insigne, Allan, Kalidou Koulibaly en onze eigen Dries Mertens is het geen fijn team om tegen te spelen.

Salzburg

Op papier zou Salzburg de makkelijkste tegenstander zijn. Niets is minder waar: de club uit Oostenrijk is onder de vleugels van Red Bull uitgegroeid tot een team dat prestaties aan mooi voetbal koppelt, en de wedstrijd tegen Genk werd met 6-2 gewonnen. Haast elk jaar worden de Oostenrijkers kampioen in eigen land, en zijn een team om rekening mee te houden.

Genk zelf

Bij Genk zelf gaat het seizoen nog niet van een leien dakje. In de competitie werd er in de eerste acht wedstrijden al drie keer verloren en het lijkt lastig om het kampioenschap van vorig jaar te herhalen. Onder aanvoering van coach Felice Mazzu lijkt het team in niets op de succesvolle formatie van vorig jaar en er is al sprake geweest van verschillende wisselingen binnen het team om resultaat te gaan behalen.

Het fijne aan spelen in meerdere competities is dat er op meerdere paarden ingezet kan worden. Maar nu het niet loopt in de competitie, moet het dus in de Champions League gebeuren, waar de weerstand doorgaans hoger is. En nu ook de fans van Genk zich steeds meer beginnen te roeren, is het voor de ploeg te hopen dat er na de nederlaag tegen Salzburg tegen Napoli en Liverpool wél resultaat gehaald wordt. (pb)

imageMeer nieuws

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje
Hulshout | Kempen regio | Westerlo 25.05.2022 - 18.55u

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren
Kempen regio | Mol | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.09u

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel
Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.05u

Nike haakt af als sponsor van voetbalclub Antwerp na ophef rond sportief directeur Marc Overmars

Internationaal | Kempen regio | Laakdal regio | Nationaal | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 12.15u

Justitie : 'Vorig jaar 863 onrustwekkende verdwijningen: 680 vermisten levend teruggevonden'

Justitie : 'Vorig jaar 863 onrustwekkende verdwijningen: 680 vermisten levend teruggevonden'
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 25.05.2022 - 10.06u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto