U bent hier

Georgiërs krijgen tot 40 maanden cel voor diefstallen in supermarkten, ook in Herentals

Herentals | Vlaanderen
08.01.2019 - 18.35u
Door: Mark Jaspers

De Brugse strafrechter heeft twee Georgiërs veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel, voor hun aandeel in 22 winkeldiefstallen en vier pogingen tot diefstal. De beklaagden hadden het steeds gemunt op winkels van Colruyt en OKay. Hun kompaan kreeg een jaar met uitstel.

De speurders kregen de verdachten eind maart in het vizier na een diefstal in Tielt. Diezelfde dag werden ze ingerekend in Deinze. Het onderzoek wees uit dat Irakli V. en Leo J. niet minder dan 22 diefstallen en vier pogingen tot diefstal op hun kerfstok hebben. Hun kompaan Davit L. was enkel bij de laatste drie feiten betrokken.

De dertigers sloegen in de eerste maanden van 2018 overal in Vlaanderen hun slag in winkels van Colruyt en OKay. Naast feiten in De Panne, Lombardsijde en Jabbeke sloegen ze ook toe in Halle, Herentals en Gent. Daarnaast komen de beklaagden in aanmerking voor een waslijst diefstallen in Limburg, onder andere in Lummen en Herk-de-Stad.

Naar een andere tak van de bende zou in Limburg een groter onderzoek lopen. De dieven gingen telkens aan de haal met flessen alcohol, tabak, scheermesjes of tandenborstels.

Alle beklaagden gaven hun betrokkenheid bij de diefstallen toe. Hun advocaten vroegen tevergeefs de vrijspraak voor bendevorming. Het openbaar ministerie had voor de kopstukken 40 maanden effectieve celstraf gevorderd, maar de rechter besloot om de helft van de straf met uitstel op te leggen. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto