Drie Georgiërs hebben zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor hun aandeel in 22 winkeldiefstallen en vier pogingen tot diefstal. De beklaagden hadden het steeds gemunt op winkels van Colruyt en OKay. Het openbaar ministerie vorderde effectieve celstraffen tot 40 maanden.

Ook in Herentals

De dertigers sloegen in de eerste maanden van 2018 overal in Vlaanderen hun slag in winkels van Colruyt en OKay. Naast feiten in De Panne, Lombardsijde en Jabbeke sloegen ze bijvoorbeeld toe in Herentals, Halle en Gent.

Daarnaast komen de beklaagden in aanmerking voor een waslijst diefstallen in Limburg, onder andere in Lummen en Herk-de-Stad. Naar een andere tak van de bende zou in Limburg een groter onderzoek lopen. De dieven gingen telkens aan de haal met flessen alcohol, tabak, scheermesjes of tandenborstels.

De speurders kreeg de verdachten eind maart in het vizier na een diefstal in Tielt. Diezelfde dag konden ze ingerekend worden in Deinze. Het onderzoek wees uit dat Irakli V. en Leo J. niet minder dan 22 diefstallen en vier pogingen tot diefstal op hun kerfstok hebben. Hun kompaan Davit L. was enkel bij de laatste drie feiten betrokken. Voor hem werd een jaar cel gevorderd.

Alle beklaagden gaven hun betrokkenheid bij de diefstallen toe. Hun advocaten vroegen wel de vrijspraak voor bendevorming.

De rechter doet uitspraak op 8 januari. (Belga)