U bent hier

Gepersonaliseerde nummerplaat is populairder dan ooit : SMETJE-T, YOLEEN

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
08.09.2017 - 02.23u
Door: Herman Gezelle

Sinds de versoepeling van de regels voor een gepersonaliseerde nummerplaat (op 31 maart 2014) werden in de Kempen 642 van die platen aangevraagd. Dat blijkt uit een vraag van federaal parlementslid Yoleen Van Camp (N-VA) uit Herentals aan minister Bellot.

Tot december 2015 kon dat voor een bedrag van €1.000, maar sinds januari 2016 is dat bedrag verdubbeld. "De Kempenaar spijsde op die manier de federale schatkist met bijna €800.000", aldus Van Camp, die zelf met de bekende 'Yoleen'-plaat op haar elektrische BMW rondtoert.

De bekende patissier Tom Smet van A Tatin runt 4 bakkerijen : Vorselaar, Noorderwijk, Olen en Herentals.  Tom toert rond met een knalrode Tesla met nummerplaat SMETJE-T.  'Ik kus iedere avond m'n Smetje', lacht z'n vrouwtje Mia. 'De plaat met SMETJET was al bezet, zodat we kozen voor SMETJE-T, de T van Tom. 

''t Is ook een ode aan de kozijn van m'n vader die SMET JET (cleaning) stichtte', zegt Tom, die ook brandweerman in Herentals is.  'Kortom, k vind het plezant zo rond te toeren in m'n zuinige elektrische Tesla'.  

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto