De komende weken stonden er in de Kempen verschillende wegenwerken gepland die omwille van het coronavirus nu noodgedwongen worden stilgelegd.

De meeste aannemers hebben besloten om de werken uit te stellen, bij gebrek aan geleverd materiaal en personeel. De werken op gewestwegen die na 4 april gepland zijn, zoals de geluidsschermen op de E313 in Olen, gaan voorlopig nog door, maar onder voorbehoud. "We moeten de situatie tegen dan afwachten", zegt AWV.

Een overzicht Neteland Kempen 

Een overzicht van de geplande werken op gewestwegen en lokale wegen die tijdelijk stilgelegd of uitgesteld werden:

• Asfalteringswerken aan de afrit van E313 in Olen.

• Herstellen van de vangrails op de E313 ter hoogte van Geel.

• Bij de verkaveling Breden Els in Balen is de riolering al aangebracht, maar de proeven op de leidingen worden uitgesteld. Het funderingsmateriaal wordt nog ingereden, maar nadien wordt de werf beveiligd zodat het later opnieuw kan worden opgestart.

• De werken van de wijk Malou, en gedeeltelijk de Visbeekstraat en Antverpialaan in Balen waren gepland om op te starten in de paasvakantie, maar dat wordt nu uitgesteld. De geplande infovergadering voor bewoners kon ook niet doorgaan.

• De geplande vernieuwingswerken aan de spoorwegovergang in de Statiestraat en de spoorinfrastructuur tussen de Statiestraat en Ginderbuiten in Mol worden uitgesteld. Ook de aanleg van een volledig nieuw wegdek op de Reuselseweg tot de Nederlandse grens is stilgelegd.

• In Geel zijn de heraanleg van Schuttershof en de werkzaamheden op de Pas voorlopig opgeschort. Beide waren al volop aan de gang.