Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gerenoveerde Hnita-Hoeve trekt méér dan 1.000 bezoekers tijdens openingsweek

HNITA

Na een vier jaar durende totaalrenovatie heropende op 24 september de Hnita-Hoeve, sinds 1983 de thuishaven van de legendarische Hnita Jazz Club. Met uitverkochte concerten van het Philip Catherine Trio, DAAN Simple, Nine And 1/2 & All Prize Muskies en Dans Dans liet de club meteen proeven van haar visie op haar muzikale toekomst: breed, toegankelijk, kwalitatief en met jazz in het hart.  De freejazzpioniers van het Boundless Trio + Cel Overberghe sloten de concertreeks af.

Gedurende de openingsweek mocht de Hnita Jazz Club meer dan 1.000 bezoekers verwelkomen.

'Na een gedroomde start met het live op Klara uitgezonden concert van het Philip Catherine Trio op 24 september, trok de open dag van de Hnita-Hoeve op zondag 25 september honderden bezoekers', zegt Hnita-voorzitter Peter Anthonissen. 'De zonnige herfstdag lokte buurtbewoners, nieuwsgierigen en jong & oud naar de hoeve met een gratis concert van The Boom Bang Boom Hnita Orchestra onder leiding van Joeri Wens en een reuzejamsessie onder leiding van Koen Nys.

Gedurende de druk bezette openingsweek vonden er negen concerten op negen dagen plaats en stonden er 57 verschillende muzikanten op het podium. “De openingsweek was meteen een staalkaart van wat we ook later zullen brengen,” zegt Peter Anthonissen, zoon van Hnita-oprichter Juul Anthonissen. “We bestreken een breed spectrum binnen het genre en kleurden even graag buiten de lijntjes.”

De gerenoveerde zaal van de Hnita-Hoeve kon op heel wat positieve reacties rekenen.  “De akoestiek is minstens even goed als vroeger”, zegt geluidstechnicus Bert Van Roy. “Met al die verschillende bands hebben we alle mogelijkheden van de zaal afgetast.” Niet onbelangrijk is dat heel wat bezoekers zich in de vernieuwde zaal en het café snel thuis voelden. “Een teken dat we de renovatie absoluut geslaagd mogen noemen”, vertelt Gert De Bie, “mensen zijn onder de indruk, maar vertellen vooral dat de ziel van de club bewaard bleef.”

Ook het café – geopend van woensdag tot zondag – kon op heel wat belangstelling rekenen. “We zijn dankbaar dat we al die complimenten in ontvangst mogen nemen”, zegt uitbaatster en vrijwilligerscoördinator Fieke Heremans. “Het café is nauw verweven met de werking, maar heeft zijn eigen openingsuren, leuk dat zoveel mensen het al kwamen bezoeken en het hier gezellig vinden.”

Met FEST feat. Ben Wendel (een samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen) en Condor Gruppe staan later deze week opnieuw twee zeer verscheiden bands op het podium van de Hnita-Hoeve. Later deze maand worden met een vertoning van de kinderfilmklassieker Dunderklumpen! en een optreden van Boogie Beasts ook het familie- en het blues- en rootsprogramma van de club gelanceerd.  Foto's Hnita en Dirk Wouters/N.

www.hnitajazzclub.be

HNITA

Deel dit artikel