Geel, Laakdal, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Westerlo, Hulshout, Tessenderlo, Aarschot, Herselt

Vzw de Merode Ondernemers (dMO vzw) is een samenwerkingsverband van plaatselijke ondernemers uit het gebied de Merode. Zij werken met hart en ziel in de streek en hechten veel belang aan de kwalitatieve producten die in de streek tussen Demer en Grote Nete te vinden zijn.

Daarom lanceren ze vanaf vandaag een actie met lokale kerstpakketten,
boordevol producten die uit de eigen streek komen. De vzw dMO ondersteunt hiermee op hun manier de lokale ondernemers tijdens de coronacrisis.

De klanten kopen met dit streekpakket niet enkel een mooi cadeau, maar ondersteunen zo ook de lokale ondernemer uit het prinsheerlijke platteland de Merode.

Speciaal voor de eindejaarsperiode werden een 10-tal producenten uitgekozen voor een rijkelijk geschenkpakket: aardbeienconfituur met saffraan, peperkoek van Averbode, Stanneman blond, Paternoster framboos, Ne Flierefluiter Eeuwling, Geelse moppen, Looise spiekoekjes, pompelmoessapje, fruitinfusie bessenbeleving, vers witloof en een herbruikbare boodschappentas van de Merode Ondernemers.

Het pakket is te koop aan € 35.

Het productenpakket werd door de ondernemers zelf samengesteld en wordt feestelijk ingepakt op 19/12/20 (voor de Kerst) en op 27/12/20 (voor eindejaar), telkens van 9u tot 12u. Wie een kijkje wil komen nemen van deze 'bende in actie' is (na afspraak) welkom op zaterdag 19 december bij NV Fisser, Smallerijt 2 te Zammel.

En voor wie op zoek is naar een origineel en LOKAAL geschenk voor onder de kerstboom of voor eindejaar, kan via mail/telefoon of Facebook het pakket bestellen. Dit kan via mail (redactie.dmo@telenet.be), telefoon (0476.90.76.30 – R. Daems) of door een berichtje te posten op Facebook http://www.demerodeondernemers.be

De geschenkverpakking kan na bestelling coronaproof opgehaald worden op de stoep van de dienst Toerisme van Westerlo (Verlorenkost, Westerlo-centrum) op 21 en 22 december (voor de Kerst) en 28 en 29 december (voor eindejaar), telkens van 16u tot 19u.

Mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen, kunnen het geschenkpakket gratis aan huis geleverd krijgen, binnen een straal van 20 km (na afspraak).

Alle Merode ondernemers wensen iedereen meteen een fijn eindejaar, ook al zal het een bijzondere uitgave worden. Met deze actie hopen de ondernemers uit ons mooie gebied, dat meer inwoners leren kennismaken met de eerlijke, LOKALE producten.

Intussen broedt vzw dMO op een nieuwe post-corona actie van leuke activiteiten met geschenkbonnen die te beleven zijn in de Merode, zowel voor jong als oud: wandelen, fietsen, paard- en ponytochten, ballonvaren, kinderen op de boerderij, klompenpad,... Hou ons in de gaten!