U bent hier

Geschillencommissie KBVB : K.SK Heist blijft in 2e klasse

Heist op den Berg
08.05.2013 - 00.11u
Door: Herman Gezelle

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag beslist tweedeklasser Oudenaarde geen punten te schenken voor haar forfaitzege tegen WS Woluwe. Daardoor wordt Oudenaarde in extremis veroordeeld tot play-offs en is concurrent Heist gered.

Op 16 april kende de Commissie een 5-0 forfaitzege toe aan Oudenaarde: White Star stelde in de wedstrijd tussen de twee ploegen immers een speler zonder licentie op (Arthur Bacquet). De drie punten bleken cruciaal onderaan in het klassement in tweede klasse.

Toch komt de Geschillencommissie nu op haar beslissing terug. Vorige week was immers ook al beslist dat bij een soortgelijke situatie in de wedstrijd tussen Kortrijk en Bergen geen punten toegekend zouden worden.

Door het puntenverlies moet Oudenaarde als 17de in de stand uiteindelijk toch deelnemen aan de play-offs met de derdeklassers. Zowel Oudenaarde als Heist hebben na het aftrekken van de overwinning 30 punten en acht overwinningen, maar Heist heeft een beter doelpuntensaldo.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto