De 10e editie van het Lions Herentals Scholenproject ging zaterdag door in de gebouwen van Drisag en Frame 21 in Herentals.

'De leerlingen finalisten van Sint Calasanz Nijlen, KVRI Vorselaar en De Vesten Herentals presenteerden voor een talrijk opgekomen publiek hun sociaal project', zegt Sven Smouts, Lions Herentals.

'Alle deelnemers wonnen een mooi bedrag als steun aan hun voorgedragen werk.

De uitslag na rijp beraad van de jury :

1 De Vesten: Huis van het kind (onderdeel van kind en Gezin), Westerlo, ondersteunt jonge gezinnen met opvoedingsondersteuning, ruilwinkel, pamperbank, huiswerkbegeleiding, mamagroep, enz.
2 KVRI: Joth, Jongeren Thuis en Therapie, Zandhoven, vangen jongeren op die kampen met problemen.
3 KVRI: Lieke, een 3 jarig meisje uit Olmen met een hersenaandoening (leukodystrofie en epilepsie) heeft baat bij dure ABR therapie die niet gedekt wordt.

Troostprijzen voor:

Sint Calasanz: Kinderpraatjes en zo, Herentals, een project van De Fakkel vzw voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Op een speelse manier wordt er elke week gewerkt met taal.
KVRI: De Limmerik, Respijthuis in Pulderbos, neemt de zorg van kinderen en jongeren tijdelijk over zodat ouders tot rust kunnen komen.
De Vesten: VZW OpWeg, Herentals, biedt individuele begeleiding aan personen met een beperking.

De leerlingen organiseerden hier bovenop nog verschillende eigen activiteiten en brachten zo nog extra geld in het laatje om hun project nog extra te steunen, heel mooi!

Lions Herentals kijkt na deze weerom zeer geslaagde jubileumeditie uit naar het scholenproject van volgend jaar.'  Foto's S. Smouts/NNieuws.