Zondagnamiddag tijdens het jaarlijkse zomerfeest van MPI Oosterlo werd het kikkerpad en de kikkerweide officiëel geopend. Het is de laatste fase in het grotere Leaderproject ‘Spelen in Beweging’. MPI Oosterlo, een dienstverleningscentrum voor personen met een verstandelijke handicap, realiseerde in 4 fasen een heuse recreatiezone in Oosterlo.

Voor zowel de klanten van MPI Oosterlo, de leerlingen van het buitengewoon kleuter-, lager- en secundair onderwijs, de leerlingen van de dorpsschool (Freinet), bewoners van Huis Perrekes, als voor de dorpsgemeenschap is er ruimte om te spelen, te ontspannen en te bewegen. Het kikkerpad is een multi-sensorieel parcours met zitbanken en picknickplaatsen. Het pad leidt naar de nieuw aangelegde overbrugging die de Molenlaak en het Zammelsbroek met elkaar verbinden.

Zondag was het de hele dag feest voor MPI Oosterlo en het Buitengewoon Kleuter- en Lager onderwijs van Geel-Oosterlo. Hoogtepunt werd de officiële opening en ingebruikname van het kikkerpad in het kader van ‘Spelen in Beweging’. Hierdoor kunnen de kinderen met een handicap symbolisch maar ook letterlijk uit hun omgeving breken. Via het kikkerpad en de kikkerpoort verlaten ze hun ‘bescherming’ en krijgen ze toegang tot het achterliggend natuurdomein. Ook voor rolstoelgebruikers wordt dit nu toegankelijk. Het zet de kinderen op weg om zelfstandiger te functioneren en een aantal vaardigheden te verwerven.

Gedeputeerde Peter Bellens sneed de lintjes door.  Algemeen directeur mevrouw Knops kan uiterst tevreden en fier zijn op de medewerking van provincie, natuurpunt en de vele sponsors.  Tekst en foto's Johan Temmerman / Nnieuws.