De Badmintonquiz is al jaren een gevestigde waarde binnen het Kempense quizcircuit.  De Herentalse Badmintonclub organiseerde zondagnamiddag in een bomvol 't Hof haar 11e familiequiz. 32 ploegen van 6 streden om de hoogste eer. Quizmaster van dienst Peter Van Grieken had een dijk van een quiz in elkaar gebokst. Allerlei vragen over aardrijkskunde, politiek, wetenschappen, film, reclame, sport, muziek, en foto's kwamen aan bod. Eddy Pandelaers hield op elk moment de score netjes bij.

Na ronde 10 werd de ploeg "Prettig gestoord", als winnaar uitgeroepen met 84,95%. De fiere waarnemende voorzitter, Tim Verbaeten poseerde dan ook heel graag met het winnende team. Drie ploegen haalden dit jaar geen 50%.

Huidig burgemeester Jan Bertels en schepen van sport Liese Bergen haalden met hun ploeg, Hara Kiwi, een verdienstelijke 6e plaats.

Na de laatste quizvraag werd er ook nog een tombola gehouden met 12 mooie prijzen en als hoofdprijs, een mooi uurwerk geschonken door juwelier Gijsemberg. Martijn Van Loo was de gelukkige winnaar.

Dankzij deze quiz zorgt de Herentalse Badmintonclub ervoor dat het jaarlijks lidgeld democratisch blijft.

Johan Temmerman/ Nnieuws.