Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geslaagde 11e Lions Herentals Scholenwedstrijd : Kardinaal Van Roey Instituut (KVRI) sterkste team - extra foto's

KVRI Lions

De 11e geslaagde editie van het Lions Herentals Scholenproject ging zaterdagnamiddag door in de aula van Drisag Frame 21 in Herentals. 

'De leerlingen finalisten van 6 sterke teams uit Kardinaal Van Roey Instituut (KVRI) Vorselaar, Campus De Vesten Herentals en Sint-Calasanz Nijlen stelden hun creatieve project voor en hoe zij zelf hun goede doel hebben ondersteund', zegt Sven Smouts Lions Herentals. 

'Het  team van KVRI wist de jury het meest te bekoren en kreeg een cheque van 1.500 euro voor Sint-Vincentius, dat zich onder meer in Herenhout inzet voor mensen in armoede.

Mensen In Nood (MIN) Geel krijgt dankzij de leerlingen 1.000 euro extra.   750 euro gaat naar het monument voor de verongelukte wielrenner Lars Janssens en telkens 500 euro gaat naar De Verhalenweverij (Herentals), Lou’k Up (Olen) en De Groedselkast (Nijlen). 

'Alle deelnemers wonnen een mooi bedrag als steun aan hun voorgedragen werk.   Lions Herentals kijkt na deze opnieuw zeer geslaagde 11e editie uit naar het scholenproject van volgend jaar.'

Lions scholenproject

'In dit project wordt in overleg getreden met diverse scholen uit de omgeving van de club', vervolgt Sven Smouts.  'Er wordt samen met de directie en leerkrachten van elke school  een project opgezet waarbij kleine groepjes leerlingen (3 tot 6) van de 3e graad sociale projecten mogen voorstellen aan de Lions club.

Dit jaar waren er 32 deelnemende groepen, 11 van het KvRI, 17 van De Vesten en 4 van Sint Calasanz. Alle groepen hebben hun beste beentje voorgezet en hebben ondanks alle beperkingen door Covid opnieuw hun betrokkenheid getoond bij de projecten door het doen van vrijwilligerswerk en door met veel creativiteit promotie te maken en geld in te zamelen voor hun goede doel.

Het was voor de jury weer een zéér moeilijk proces om uit de ingediende 32 projecten de 6 prijswinnaars te selecteren.  Alles bij elkaar hadden de 32 projecten meer dan €6.700 opgehaald voor de goede doelen. 3 finalisten van KvRI, 2 van De Vesten en 1 van Sint Calasanz.  3 troostprijzen van 500 euro.

3e prijs €750 voor Herdenkingssteen voor Lars Janssens, de 16 jarige wielrenner overleden in augustus 22 in Malmedy na tragisch ongeval tijdens stage. Project van De Vesten : totaal €3.325 opgehaald en cheque overhandigd aan emotionele ouders.
2e prijs €1.000 Mensen in Nood, De Vesten, vrijwilligersorganisatie armoedebestrijding in Geel.

1e prijs €1.500 Sint Vincentius KvRI, vrijwilligersorganisatie armoedebestrijding in Herenthout.

Lions Club Herentals bedankt alle deelnemende teams voor hun onbaatzuchtige inzet voor hun gekozen doelen', besluit Smouts.

KVRI Lions

Deel dit artikel