Het Overleg voor personen met een handicap en het Seniorenoverleg van Herentals organiseerden vanmiddag samen met dienstencentrum Convent2 een geslaagde 2e Handi-seniorenbeurs met zo'n 35 standhouders.

In de foyer van cc 't Schaliken, en in zaal 't Hof kon je werking rond dienstverlening ontdekken, ook hulpmiddelen en vrijetijdsaanbod voor senioren en mensen met een beperking.

'Heel interessant als je iets ouder of... jonger bent'

'Heel interessant als je iets ouder of jonger bent', weet Paul L. (69) uit  Noorderwijk.  'Eén centraal infopunt is een zeer goed idee.  Ik ben altijd ondernemer geweest, en heb vandaag NEOS ontdekt.  Ik heb meteen met m'n kinderen naar info gevraagd om lid te kunnen worden. NEOS doet veel voor senioren-ondernemers. 

De jeugd zijn de senioren van de toekomst, dus ze hebben vandaag al veel geleerd voor later.  En later... komt sneller dan je denkt, niet?'

Schepen Bart Michiels (CD&V) : 'Herentals heeft veel te bieden'

Schepen Bart Michiels van sociale zaken : 'Het is hartverwarmend te zien hoeveel Herentals te bieden heeft.  Zo'n 300 bezoekers kwamen bij de 35 info-standen ontdekken wat ze in hun sector kunnen gebruiken, lid worden of informatie opdoen. 

We organiseren de Handi-seniorenbeurs om de 2 jaar, dus je mag in oktober 2023 een nieuwe editie verwachten. Maar ondertussen blijven onze diensten in het Convent2 en de administratie in het AC prachtig werk leveren.'

Verder gaf Vzw To Walk Again spectaculaire demonstraties met de staprobot. S-sport presenteerde een fijn optreden. Op het rolstoelparcours van VFG, de Vereniging voor personen met een handicap, kon je ervaren welke moeilijkheden rolstoelgebruikers ondervinden in de straat of gebouwen.

Al bij al een boeiende organisatie die zeker een 3e editie in oktober 2023 gaat krijgen.  Beelden & red. Johan Temmerman/ NNieuws.