kOsh-scholengemeenschap organiseerde vandaag voor de 39e keer haar sportieve evenement kOsh-To-Run. Zo'n 150 deelnemers konden kiezen uit loop- of wandeltochten van 5 en 10 km, of de  halve marathon. Om en rond de Boskantien en de Toeristentoren.

'We hebben in alle veiligheid getracht volgens de regels de run te organiseren.  Iets minder deelnemers dan vorige jaren, maar dat komt door  covid', zegt Xenia Koninckx, organiserende leerkracht. 

'Het gaat om een niet competitief, maar louter recreatief sport event.  We hopen dat onze 40e editie op 11/11/2022  kan doorgaan zonder enige ristricties.  Bedankt aan alle deelnemers en sympathisanten vandaag.' 

De 10km won leerkracht Bob Douwen in 40.20.  De 5km ging naar Jasper Poelmans.  Goud was er in de halve marathon voor Gunter Geuens in 1.18.22.  Gunter is oud-leerling van het Sint-Jozefscollege Campus Collegestraat, afgestudeerd in 1999. 

Het werd een fijne sportieve familiedag in de zuivere natuur.  Op naar de 40e kOsh-To-Run editie 2022.    Foto's Xenia Koninckx/NNieuws.

Guy Verellen/NNieuws.