U bent hier

Geslaagde Boliviaanse avond 'Boeren troef' in Lille

Lille
21.11.2014 - 18.56u
Door: Herman Gezelle

In november is Roberto Callau, directeur van INCCA, te gast in het land voor een reeks ontmoetingen en lezingen over de situatie in Bolivia en het werk van INCCA. Hij is een gedreven man met een lange ervaring en een diepgaande analyse van rurale ontwikkeling. De solidariteitsraad van Lille mocht hem dinsdagavond in de bib ontvangen voor zijn boeiend verhaal.

Bolivia spreekt tot de verbeelding

Bolivia, een land in het centrum van Zuid-Amerika, spreekt tot de verbeelding: het herbergt 36 verschillende erkende volksgroepen, verspreid over tropische laaglanden, onherbergzame valleien en adembenemende hoogvlaktes. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur maar is tegelijk het armste van Zuid-Amerika. Vooral boerengezinnen in afgelegen gemeenschappen hebben het moeilijk: akkers zijn zwaar om te bewerken, water moeilijk om te beheren, en gebrek aan verscheidenheid in gewassen leidt tot ondervoeding.

Vele boerenorganisaties, NGO’s én de Boliviaanse overheid willen hier iets aan doen. Eén van deze lokale NGO’s is INCCA, werkzaam in het departement Cochabamba. Ze ondersteunt de boeren in voorziening van irrigatiewater, opleiding in duurzaam bodembeheer en vermarkting van de oogst. INCCA werkt hiervoor samen met de NGO Solidagro, die jaarlijks projectsubsidie ontvangt van de gemeente Lille.  Foto Bella Bolivia / Nnieuws.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto