De gemeente en het OCMW van Vorselaar hechten veel belang aan de gezondheid van hun inwoners. Daarom organiseerden ze op zondag 30 maart in zaal De Dreef een Gezondheidsmarkt met in primeur de mogelijkheid om deel te nemen aan de PreBeator test. Bovendien ondertekenden het gemeente- en OCMW-bestuur het charter ‘Gezonde Gemeente’.

Tal van informatiestanden

Verschillende verenigingen en organisaties verzorgden tal van informatiestanden en activiteiten. Zo konden de vele bezoekers langsgaan bij informatiestanden van Pidpa, de Tuinfluiter, VZW Vlaamse Blindenraad, Christelijke Mutualiteit, Thuisverpleging Van Dyck, de Kasteellopers, Diabetes Liga, Functional Training, Landelijke Kinderopvang, diëtiste Helga Woestenborghs, vroedvrouw Annemieke De Prins …

Eerste PreBeator test vond plaats op Gezondheidsmarkt

Naast de verschillende informatiestanden was er de unieke kans om deel te nemen aan de PreBeator test. PreBeator is een betrouwbare gestandaardiseerde harttest, speciaal ontwikkeld voor amateursporters. Vorselaar is de eerste gemeente waar deze test plaatsvindt. De resultaten van deze test zijn een meerwaarde voor elke sporter. Een vijftiental sporters namen dan ook deel aan deze PreBeator test.

Succesvolle eerste editie

De eerste Gezondheidsmarkt bleek meteen een groot succes te zijn. Een driehonderdtal mensen zakten af naar zaal De Dreef. Een tevreden schepen van gezondheid, Mizel Gebruers, reageert: “We hebben al heel wat leuke reacties gekregen. Zowel jong als oud reageren positief op onze eerste Gezondheidsmarkt. Er is bovendien al vraag naar een tweede editie. Wie weet komt die er wel!”.  Redactie en foto's Hanne Geudens / Nnieuws.