U bent hier

Geslaagde jumelage Danscenter Time-Out en Dansinstituut Jos Dolstra IJsselstein (NL)

Herentals | Internationaal
23.10.2017 - 00.41u
Door: Herman Gezelle

Vandaag vond in de Nederlandse zusterstad IJsselstein (Utrecht) een meer dan geslaagde jumelage plaats tussen Danscenter Time-Out Herentals en Dansinstituut Jos Dolstra IJsselstein.

'De leerlingen van beide dansscholen repeteerden samen', zegt Guy Sas, gewezen Europees danskampioen en zaakvoerder van Danscenter Time-Out. 'Onze gezamenlijke opdracht was de leerlingen van beide steden kunnen laten samenwerken en hen begeleiden om een voorstelling in te studeren. We leren hierbij van jullie stijl en jullie leren van ons.

Aan het einde van deze uitwisseling deden we een gezamenlijke opvoering van de choreografie in het schitterende cc Fulco theater IJsselstein.

Dat is waardevolle internationale ervaring opdoen voor alle leerlingen. We danken het jumelagecomité van Herentals voor de ondersteuning.  Volgend jaar plannen we met Dansinstituut Jos Dolstra een jumelage-uitwisseling in Herentals.'

Patrick van Domburg, burgemeester van IJsselstein, en schepen Ingrid Ryken (jumelages Herentals) onderstreepten tijdens hun korte speech in cc 't Fulco het belang van jumelage-uitwisselingen. Een vervolg komt er zeker.

Reportage Bernard Brosi / voor NNieuws/ Guy Verellen.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto