Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geslaagde #meetengreet met Oscar, de Gaia-katmobiel en vzw Herentalse Zwerfpoezen

Herentalse Zwerfpoezen vzw

De #meetengreet met Oscar, de katmobiel van Gaia op de zondagmarkt in Herentals kreeg heel wat belangstelling en veel sympathie-betuigingen. 

'De zon deed moeite, al was het tevergeefs, het grijze wolkendek bleef potdicht boven Herentals', zegt Anita 'De Buurvrouw' van Herentalse Zwerfpoezen vzw.

'De eerste marktbezoekers kwamen ook al vroeg in de ochtend naar de zondagmarkt om groentjes, pistolekes en katerkoekjes in hun shoppingkarretje te laden.

Warm ingeduffeld om de ijzige wind te trotseren kwamen heel wat marktbezoekers hun poezenverhalen vertellen.  Friskes voor de tijd van het jaar, was de meest gehoorde zin, op de zondagmarkt. Gelukkig had dierenarts Christine Collaes niet veel woorden meer nodig, om snel thuis een een thermos warme soep op te halen, en bekertje soep uit te delen aan de vrijwilligers van HZP.

Sinds 2019 doorkruist de catman van GAIA heel België met Oscar. Van De Panne tot Sankt Vith en van Quiévrain tot in Lommel, de kans is groot dat je de katmobiel al eens hebt zien, passeren terwijl ze op weg waren naar een volgende bestemming. In totaal hebben de catman en Oscar al meer dan 250 gemeenten in België bezocht, en zondag waren ze dus te gast in de Keizerstede.

Terwijl televisiekijkend Vlaanderen zijn TV-scherm aan het opblinken was om zondagnamiddag Wout van Aert te zien passeren in de Ronde van Vlaanderen, kon je op de zondagmarkt in alle rust nog een selfie maken bij Oscar.

Ook het katjes-rad-der-fortuin van Gaia, het koeks-kes proeven, en het eikes grabbelen hadden succes. Tijdens de  babbeltjes met Joris, de catman en de vrijwilligers van de Herentalse Zwerfpoezen vzw, werden veel poezen-weetjes uitgewisseld en foldermateriaal uitgedeeld.

Knelpunten in de zwerfkatten-prolematiek werden aangekaart, en worden verder opgevolgd.

Dierenleed voorkomen door samen te werken, te sensibiliseren dat is één van de belangrijke doelstelling.

De vrijwilligers van de Herentalse Zwerfpoezen waren ook druk in de weer om de inzamelactie voor kattenbrokjes toe te lichten. Op 3 plaatsen hebben ze ism met de stad Herentals -Donatieboxen- voor kattenbrokjes mogen plaatsen.

Doneren kan in de Bib van Herentals, in het administratief centrum en in het dorpshuis in Morkhoven.  Kattenbrokjes doneren kan nog de ganse maand april, check best even voor de openingsuren op www.herentals.be - contact herentalsezwerfpoezen@gmail.com 

April = donatiemaand. Help dieren in nood, ’t is nodig, nu meer dan ooit', besluit Anita Baeten.

Foto's Anita / NNieuws.

Zwerfpoezen Herentals vzw

Zwerfpoezen Herentals vzw

Herentalse Zwerfpoezen vzw

Deel dit artikel