De opleiding schoonheidsverzorging zit in Vlaanderen in de lift.  Wellness- en beautycentra groeien succesvol. kOsh campus Scheppersstraat 5e en 6e jaar schoonheidsverzorging organiseerde dinsdag een geslaagde ontharingsmarathon van non-stop 12 uur voor een gemengd publiek.

Alles kon, niks moest : ontharen van je borstkas, rug, benen, armen, kin, wenkbrauwen, oksels...

Praktijkleerkracht Hilde Goris : 'De schoonheidsverzorgende voert de ontharing perfect volgens de regels uit met de beste topproducten o.a. THALGO.  Vandaag konden de modellen tussen 9u en 21u onze denderende ontharingsmarathon meemaken met als doel de leerlingen wat extra middelen te bezorgen.

Onze gemotiveerde leerlingen kunnen met de opbrengst binnenkort zelf een wellness bezoeken én daar ook een behandeling krijgen. Dat is belangrijk dat ze in de ondernemingen zelf ervaring opdoen. Onze leerlingen lopen trouwens stage in de betere wellnesscentra in de Kempen. Deze praktijkervaring is onmisbaar voor hun latere ontwikkeling.

Tijdens deze 12 uur-non-stop ontharen mochten de leerlingen rekenen op de sympathieke medewerking van o.a. leerkracht mevrouw Vercammen (Nederlands) die heerlijke spaghetti had gekookt.  Dat is heel leuk en stimuleert de teambuilding binnen het lerarenkorps.

Ik ben heel fier op ons team. Volgend jaar organiseren we zeker een 2e ontharingsmarathon. We kregen heel wat positieve reacties. Dat is heel fijn.'

Tom uit Mol : 'Bij schaafwonden, minder ontstekingen...'

'Ontharen doet helemaal géén pijn', weet model Tom uit Mol. 'Ik ben marathon- en MTB-fietser. Als je eens valt met je fiets, dan heb je vaak schaafwonden.  Wanneer je benen professioneel onthaard zijn, heb je sowieso minder ontstekingen.

Ik ben deze kOsh-leerlingen heel dankbaar dat ze deze ontharing met passie én professioneel afgewerkt hebben. Een dikke proficiat.'

Een ontharingsmarathon voor het goede doel. Dat vind je niet al te vaak in de Kempen...

Guy Verellen / NNieuws.