Afgelopen zaterdag organiseerde HIK Volwassenenonderwijs haar jaarlijkse opendeurdag op campus Geel.

Geïnteresseerden, jong en oud, konden het aanbod voor het nieuwe schooljaar ontdekken. In woord en beeld deden docenten en coördinatoren uit de doeken wat hun opleiding inhoudt en kon je te weten komen wat er volgend schooljaar allemaal op het programma zal staan.

Enkele nieuwigheden die HIK Volwassenenonderwijs vanaf september aanbiedt :

Er opent een nieuwe campus in Laakdal waarbij gefocust wordt op dagopleidingen zoals Hulpkok en Residentieel elektrotechnisch installateur die beide tot een diploma secundair onderwijs kunnen leiden als ze gecombineerd worden met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming.

Maar ook Schoonheidsspecialist en korte gastronomische cursussen zal je er vanaf september kunnen volgen, net zoals Fietshersteller (in avondtraject).

In Herentals zal je de opleiding Elektromecanicien voortaan ook in avondtraject kunnen volgen en wordt dezelfde opleiding aangeboden als OKOT-traject in samenwerking met de VDAB.

De opleiding Aanvullende Algemene Vorming groeit verder uit tot een vaste waarde van het CVO met verschillende diplomagerichte opleidingen om te volgen, waaronder de nieuwe ICT en administratie. Verder wordt de afdeling Voeding uitgebreid met cursussen als Tapas en bapas, en Vegetarisch koken.

Iets voor jou? Wanneer je interesse meer bij beauty ligt, kan je kiezen uit enkele nieuwe kappers- en schoonheidscursussen.

En ook campus Geel heeft wat nieuws in petto met de dagopleiding Loodgieter en monteur CV en de opleiding Afwerking bouw (wanden zetten en tegelen). Daarnaast zullen de opleidingen Persoonlijke assistentie en Transport- en logistiek medewerker vanaf september in avondtraject worden aangeboden.

Bij HIK Volwassenenonderwijs kan je dus terecht voor een uitgebreide waaier aan cursussen. Door het aanbod divers te houden en regelmatig op te frissen, tracht het CVO zo goed mogelijk in te spelen op persoonlijke interesses van (toekomstige) cursisten en maatschappelijke evoluties.

Meer info over HIK Volwassenenonderwijs en het cursusaanbod vind je op www.hik.be