U bent hier

Geslaagde opruimactie van zwerfvuil in Herenthout : 680kg

Herenthout
17.10.2014 - 23.15u
Door: Franky Van Leeuwen

Afval hoort in de vuilnisbak. Dat weet iedereen. Toch belandt er jammer genoeg heel wat vuilnis op straat. En dat ontsiert de gemeente.  Daarom gingen 53 vrijwilligers aan de slag om Herenthout opnieuw zwerfvuilvrij te maken. Niet enkel de zwerfvuilpeters en –meters staken de handen uit de mouwen, ook verschillende verenigingen en organisaties deden mee. Het was heel fijn om te zien dat er heel wat interesse was vanuit de jeugd. Bijna de helft van de helpers waren kinderen en jongeren en dat geeft ieder hoop voor de toekomst.

Niet enkel het aantal deelnemers, maar ook het ingezamelde vuil was jammer genoeg een succes: 680 kg zwerfvuil zamelden de vrijwilligers in. Daarnaast werd er een grote vrachtwagen en twee aanhangwagens sluikstorten uit de Bergense bossen gehaald, gaande van een volledig bed en matras tot een barbecue. 

Niet iedereen was blij met het harde werk van de vrijwilligers. Er verdween een zwerfvuilzak die net was ingezameld. Deze werd een uurtje later omgegooid in de volgende straat teruggevonden. Het is begrijpelijk dat niet iedereen te vinden is voor dit initiatief.

De vrijwilligers werden ’s middags voor hun harde werk beloond met pistolets en koffiekoeken.

Dankzij deze geslaagde opruimactie kon het gemeentebestuur opnieuw 4 mensen warm maken om zwerfvuilpeter of –meter te worden en op regelmatige basis hun omgeving op te ruimen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto