Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gevaarlijke drugsafval ontdekt in Turnhout: parket waarschuwt

Parket
Politie en parket willen waarschuwen na de derde vondst van gedumpt drugsafval afgelopen week. Door het goede weer zullen veel mensen de natuur opzoeken. Vermijd alle contact met producten, bewaar steeds afstand en breng jezelf en anderen in veiligheid.
 
De bewoner van een huis in de Dombergstraat in Turnhout schrok toen hij zaterdagochtend op de oprit van zijn woning twee IBC-vaten en drie blauwe vaten zag. Het chemisch drugsafval werd er gedumpt. Mogelijk hadden de daders niet in de gaten dat het om de oprit van een woning ging.
 
PZ Regio Turnhout en de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen kwamen ter plaatse om het onderzoek op te starten. De brandweer en de civiele bescherming stelden ter plaatse alles veilig en zorgden voor het opruimen. Er viel een sterke chemische geur waar te nemen.
Het is al de derde dumping van deze week na eerdere dumpingen aan natuurgebied Ginnekenshoek en aan Vogelenzang, allebei in Beerse.
 
Chemisch afval is gevaarlijk.
 
'Contact vermijden en afstand bewaren is de boodschap. Door het goede weer zullen veel wandelaars, fietsers,… en jeugdbewegingen de natuur opzoeken. Wees alert. Ontdekte jij op een verlaten plaats vaten met chemische stoffen? Pas op! Dit kan afval van een chemisch drugslabo zijn.
 
Geef de vindplaats anoniem door aan de politie. Een kleine tip kan volstaan om een grote zaak op te lossen. Heb je vermoedens over een cannabisplantage, een drugslabo of dumping van chemisch drugsafval?
 
Meld het anoniem en online via www.drugsplantageontdekt.be   (Parket Antwerpen - foto parket)

Dombergstraat, Turnhout, België

Parket

Deel dit artikel