In Vorselaar hebben enkele gewapende en gemaskerde personen maandagochtend rond 6.55u een overval gepleegd op een diamantslijperij aan Vispluk. Dat zegt politie Neteland.

De overvallers wachtten in alle vroegte op de aankomst van de eerste werknemer, die onder dwang de kluis van het bedrijf opende. De buit is aanzienlijk zijn, maar details wil de politie daarover niet kwijt.

Terwijl de overvallers de kluis aan het leeghalen waren, arriveerden nog twee andere werknemers. Zij werden net als de eerste opgesloten in een kantoor. Nadat de daders gevlucht waren, kwam de zaakvoerder toe en hij kon zijn medewerkers bevrijden.

Het verdere onderzoek naar de feiten is in handen van de federale gerechtelijke politie.

Update 6/3 - 11u :

De overval op de slijperij was goed voorbereid. "Er is sprake van drie gangsters. Die hadden zich verscholen in de buurt en stonden kort na 6u het eerste personeelslid van de slijperij op te wachten", vertelt commissaris woordvoerder Dirk Van Peer. "De man werd meteen bedreigd met een wapen en gedwongen de deur te openen en vervolgens hetzelfde te doen met de kluis."

Ondertussen waren nog 2 medewerkers van de diamantslijperij op het werk aangekomen. Ook die werden bedreigd door de gangsters. "Na het leegmaken van de kluis, werden de drie personeelsleden opgesloten in een kantoor en zijn de daders vertrokken", weet Van Peer.

Over het vluchtvoertuig is weinig of niets geweten. Dat de omvang van de buit zeer aanzienlijk is, staat vast.

Burgemeester Lieven Janssens, zoals hij meer doet, had om 7.30u al een facebookbericht verspreid.  De zaakvoerder van de diamantslijperij was daar helemaal niet mee opgezet.

(Belga/ eigen berichtgeving NNieuws)