Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gewapende overval op Wibra Herentals: zoekactie loopt nog - update

Federale politie helikopter

Aan het Hofkwarier, in het centrum van Herentals, heeft een man maandagochtend rond 08.35u bij de opening van de winkel, een gewapende overval gepleegd op een filiaal van winkelketen Wibra (hoek Hofkwartier-Augustijnenlaan). 

De dader bedreigde een Wibra-medewerker met een mes en eiste om de kluis te openen.  Het is nog niet duidelijk of de crimineel iets kon buitmaken.

De winkel blijft voorlopig gesloten.

Politie Neteland zette meteen de grote middelen in.  Een uitgebreide zoekactie op met behulp van een helikopter, heeft voorlopig niets opgeleverd.

De man vluchtte te voet weg. "Onze teams waren snel ter plaatse en hebben een zoekactie gestart met bijstand van een helikopter", zegt Tom Lehman de Lehnsfeld,  woordvoerder politie Neteland.

"Na een half uur is de zoekactie beëindigd. De man werd nog niet gevonden, maar verder onderzoek kan wel nog tot de identificatie van de dader leiden."

"De verdachte is ongeveer 1,70 meter groot. Hij draagt een zwarte trui met kap  en een blauwe rugzak bij zich hebben. Er zijn aanwijzingen dat de overvaller het mes dat hij gebruikte nadien in een gracht aan de Augustijnenlaan heeft gegooid. Politie en brandweer Kempen voeren er maandagvoormiddag nog een zoekactie uit.   Zie je iets verdachts? Bel 101." (pol)

UPDATE 16.30u :

Tom Lehman de Lehnsfeld,  woordvoerder politie Neteland : "Het onderzoek loopt nog volop. Vanmorgen hebben we ook een speurhond ingezet, die een spoor volgde naar de Augustijnenlaan.  Brandweer Kempen post Herentals is in een kleine waterloop naar het mes aan het zoeken geweest.  Voorlopig zonder resultaat.

Aan de hand van getuigen van de overval, gaan we een robotfoto samenstellen.  Ook de camerabeelden zowel binnen de Wibra-winkel, als in de winkelstraten in het centrum,  zijn we aan het onderzoeken. Heb je informatie, bel 101 of politie Neteland 014-244 200."

De dader heeft bij de overval geld buitgemaakt, maar over de omvang van het bedrag zijn geen details bekendgemaakt.

 

Wibra

Wibra

Hofkwartier 30, Herentals, België

Federale politie helikopter

Deel dit artikel