Vrijdag is in het UZ Leuven gewezen gemeenteraadslid Gunther Verlinden na een slepende ziekte overleden. Hij is 39 jaar geworden.De uitvaartplechtigheid heeft op zaterdag 23 maart om 10u in de St.-Waldetrudiskerk plaats.

Gunther zetelde tot eind vorig jaar voor de S.pa in de Herentalse gemeenteraad.  Hij was nog kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Gunther Verlinden was dakwerker en hij raakte na een ernstig arbeidsongeval in Vilvoorde volledig verlamd vanaf de nek. Dat gebeurde op 27 augustus 1996.

Verlinden bleef niet bij de pakken zitten en ontpopte zich als een gedreven man, een optimist voor velen. Hij werd politiek actief bij de Sp.a. In 2000, 2006 en 2012 werd hij verkozen. Na de vorige verkiezingen moest hij helaas omwille van gezondheidsredenen afzien van een derde mandaat.

De laatste woorden zijn van Gunther zelf, op z'n website. ‘Het neerschrijven van mijn verhaal was voor mij ook een deel verwerking. Ik ben blij dat ik het kunnen doen heb, het is precies of er valt een pak last van mijn schouders nu ik het met anderen kan delen.
Ik hoop dat ik andere personen met een handicap hiermee kan motiveren dat ondanks wat je ook hebt, het leven altijd de moeite waard is om te vechten.'

Op de foto : Gunther midden op de foto samen met  S.pa-collega's in september 2012 / archief Nnieuws Ludo Coenen.