Gewezen Kamerlid Flor Van Noppen (N-VA) is maandag in zijn huis in Dessel op 58-jarige leeftijd overleden. Zo deelt zijn familie mee. Van Noppen, broer van de vermoorde veearts Karel van Noppen, leed aan de terminale spierziekte MSA.

"Politieke kracht, warme mens, sterke persoonlijkheid"

N-VA-voorzitter Bart De Wever is diep onder de indruk van de openheid en het optimisme waarmee Van Noppen met zijn ziekte omging. Voor De Wever verliest de N-VA "niet alleen een politieke kracht, maar vooral een warme en zachte man voor wie niets te veel was".

De manier waarop hij de moord van zijn broer verwerkte, en de daders wist te vergeven, is volgens de N-VA-voorzitter weinigen gegeven. "Ik druk mijn diepste medeleven uit aan Flors kinderen, zijn familie en zijn vrienden. Ik wens hen enorm veel sterkte in deze moeilijke tijden, en ik hoop dat Flor voor altijd herinnerd zal blijven als de pure, fidele mens die hij was", aldus nog De Wever.

Bij de laatste verkiezingen op zondag 25 mei stond Van Noppen op de lijstduwersplaats voor de Europese lijst. Zonder enige campagne te voeren, haalde hij nog 41.132 voorkeurstemmen.