U bent hier

Gewijzigde planning voor heraanleg Liersebaan (N14) en vernieuwing kanaalbrug in Zandhoven

Lier regio
11.04.2019 - 18.44u
Door: Mark Jaspers

Sinds vorig jaar werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de herinrichting van de Liersebaan (N14) en vernieuwt De Vlaamse Waterweg nv de brug over het Albertkanaal in Zandhoven.

Oorspronkelijk was voorzien om in april te starten met fase 4, maar de huidige fase zal langer duren dan voorzien door enkele vertragingen. Om de totale projectduur en de hinder zoveel mogelijk te beperken, hebben we de planning herbekeken en zullen enkele fases gelijktijdig uitgevoerd worden.

Fase 3 zal langer duren dan gepland

Momenteel werkt de aannemer van AWV aan de aanleg van de carpoolparking (fase 1) en de vernieuwing van de Liersebaan tussen de brug over de E313 en de brug over het Albertkanaal (fase 3). Tegelijkertijd bouwt De Vlaamse Waterweg aan een nieuwe brug over het Albertkanaal.

De werken in de derde fase op de Liersebaan zullen wat langer duren dan oorspronkelijk gepland. Dat heeft een dubbele reden. In deze zone komt een fietstunnel onder de Liersebaan.

De bouw van deze fietstunnel is een maand later gestart dan oorspronkelijk gepland, omdat het voorbereidende studiewerk meer tijd in beslag genomen heeft dan voorzien. Daarnaast loopt de bouw van de nieuwe brug over het Albertkanaal op de tijdelijke positie enkele maanden vertraging op bij de staalbouwer in Spanje.

Daardoor moeten we de tijdelijke rijstroken voor de op- en afrit van de E313 richting Antwerpen verplaatsen, om ook nog een tijdelijke aansluiting te kunnen maken naar de oude brug. De carpoolparking wordt nu al volledig opgehoogd en verhard zodat we de op- en afrit kunnen verschuiven.

De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat de werken in fase 3 uitlopen en nog zeker tot eind mei zullen duren. Om de totale projectduur en de hinder zoveel mogelijk te beperken, hebben we ook de planning van de andere fases herbekeken en zullen enkele fases gelijktijdig uitgevoerd worden.

Nieuwe fasering Liersebaan

Tot eind mei werken we dus verder aan de huidige fase op de Liersebaan en blijft de situatie op de weg zoals ze vandaag is. Als deze fase is afgerond, verschuiven we het verkeer van en naar de snelweg naar de tijdelijke op- en afrit die we momenteel aanleggen over het terrein van de carpoolparking.

Vervolgens kan de aannemer het kruispunt met de huidige op- en afrit onder handen nemen en starten met de heraanleg van de rijstroken richting Lier (fase 4).

Tegelijkertijd starten we eind mei met de heraanleg van de rijweg op de brug over de E313 en de rijbaan richting Lier tot aan de Kanaalstraat. Omdat de ruimte op de brug beperkt is, kan er tijdens deze werken maar één rijstrook gebruikt worden door het verkeer.

Het verkeer van Zoersel richting Lier blijft mogelijk. Het verkeer in de andere richting volgt een omleiding via de Herentalsebaan en Vierselbaan. De werken op de brug over de E313 tot aan de Kanaalstraat duren ongeveer 6 weken en zijn naar verwachting in de eerste helft van juli, voor het zomers bouwverlof, afgerond.

Meer info

De meest recente info over de heraanleg van de N14 is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/zandhoven. Via deze site kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven op een nieuwsbrief over de werken.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto