Wie nu een bezoek plant aan Landschap De Liereman kan niet meer parkeren op de parking aan het bezoekerscentrum, maar parkeert zijn wagen op de nieuwe parking tussen het recyclagepark en het PVT De Liereman.

Ook voor mindervaliden zijn er vier nieuwe parkeerplaatsen voorzien ter aanvulling van de twee parkeerplaatsen aan het bezoekerscentrum. Vanaf de nieuwe parking kunnen bezoekers via een nieuwe wandelweg, die parallel loopt met de Schuurhovenberg, naar het bezoekerscentrum wandelen.

Wie meteen het natuurgebied in wil duiken kan ter hoogte van de parking doorsteken naar het Echelkuilpad (rode wandeling).

Uitgezonderd plaatselijk verkeer

De oude parking werd afgesloten en zal de komende maand(en) omgetoverd worden tot (speel)natuur. Om de verkeerstoestroom naar de nieuwe parking in goede banen te leiden kondigde de gemeente Oud-Turnhout net voorbij het recyclagepark de gewijzigde verkeerssituatie aan met een verkeersbord.

Daarnaast plaatste ze zowel aan de inrit als de uitrit van de parking een verkeersbord dat de verplichte rijrichting aangeeft en werd er een (voorlopige) wegversmalling aangelegd met palletten. Ook langs de Schuurhovenberg kan niet meer geparkeerd worden.

De nieuwe parking maakt deel uit van het project 'Natuur in je buurt' van het Agentschap Natuur en Bos en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Oud-Turnhout, het Bezoekerscentrum Landschap De Liereman, Natuurpunt, de Zorggroep Multiversum, de Vlaamse Landmaatschappij en het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete.