Gezellig wandelen met vrienden en familie door een mooi winters landschap, onderweg genieten van lekkere proevertjes en hier en daar een beetje opwarmen... Dat is het recept van de winterwandelingen van het Land van Playsantiën!

Aan deze negende editie van de winterwandelingen kunnen zowel recreatieve wandelaars en de meer geoefende wandelaar deelnemen, maar ook gezinnen met kinderen. Deelnemen kost 5,00 EUR per persoon (inclusief proevertjes onderweg). Voor sommige wandelingen is het noodzakelijk om op voorhand in te schrijven.

Komende wandelingen:

- Woensdag 26 december: Kerst op Hemeldonk (Lille) – 8 km
- Zondag 20 januari: Wandelen door Viersels natuurschoon (Zandhoven) – 6 km
- Zondag 27 januari: Frissen winterwandeling langs boomgaarden en kerkwegeltjes (Ranst) – 8,7 km
- Zondag 10 februari: Valentijnswandeling – tussen bos en boer (Zoersel) – 12 km
- Zondag 24 februari: Waar rust en bedrijvigheid samengaan (Malle) – 8 km

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht op www.landvanplaysantien.be, of je kan contact opnemen via 03 310 05 14 of info@landvanplaysantien.be.

Uitgebreide informatie over de wandelingen

Woensdag 26 december: Kerst op Hemeldonk-8 kilometer-Lille

Een heerlijke, ouderwetse winterwandeling: op tweede kerstdag wandelen de Gierlenaren zo naar Hemeldonk: een traditie! Davidsfonds Gierle en Toerisme Lille ontvangen je in de stemmige Schuur: warmte, muziek, een hapje en een drankje. Langs een bewegwijzerd traject stap je vervolgens over paadjes en landwegen naar de kerststal op Hemeldonk.

De kerststal is een pronkstuk met levensgrote, mooie oude beelden, levende dieren op het afgelegen gehucht. Een traditie van meer dan 40 jaar: gezelligheid, warme drankjes rond vuurkorven met de buurtbewoners. Nadien wenkt weer de verlichte kerktoren en de Schuur waar 'Cocktail Special' voor de muzikale omkadering zorgt.
Hoe inschrijven: aanwezigheid liefst op voorhand melden bij toerisme@lille.be of lucvandeweerd@skynet.be

Vertrek: Cultuurruimte De Schuur, Singel, 2275 Gierle
Vertrekuren: vrij vertrek tussen 14.00 en 16.00 uur
Meer informatie: Toerisme Lille, Rechtestraat 44, 2275 Lille, 014 44 82 33, toerisme@lille.be

Zondag 20 januari: Wandelen door Viersels natuurschoon-6 km-Zandhoven

Tijdens de wandeling kan je genieten van het natuurlandschap tussen Nederviersel en het Vierselsgebroekt. Een variatie tussen dorp en natuur met verrassende wijde vergezichten. Onderweg wordt je verwend met lekkere hapjes.
Voorzie wandelschoenen.

Hoe inschrijven: verplicht, paula.henderickx@skynet.be, 0475 59 32 76
Vertrek: Brasserie De Scheepvaart, Watersportlaan 4, 2240 Viersel
Vertrekuren: vrij vertrek tussen 11.30 en 14.30 uur
Meer informatie: Paula Henderickx (paula.henderickx@skynet.be, 0475 59 32 76)

Zondag 27 januari: Frisse winterwandeling langs boomgaarden en kerkwegeltjes-Ranst-8.7 kilometer

Heb je even nood om je benen te strekken en lekker uit te waaien? Kom dan zeker in Ranst (Emblem) genieten van de winterwandeling! De route leidt je langs de alom gekende boomgaarden in een winters jasje. In de dorpskern van Emblem ontdek je pittoreske kerkwegeltjes.

De perfecte opwarmer tijdens de koude wintermaanden. De inwendige mens wordt onderweg versterkt met culinaire drankjes en hapjes.
Er is een aangepaste route voorzien voor gezinnen met buggy's en rolstoelgebruikers. Stevig schoeisel is noodzakelijk voor deze wandeling.

Hoe inschrijven: inschrijven doe je ter plaatse op de dag zelf. Wil je deelnemen aan de wandeling én nadien blijven eten?

Dan moet je je voor 17 januari inschrijven voor de wandeling en het driegangenmenu via www.ranst.be.

Meld je op de dag van de wandeling aan tussen 13.00 en 15.00 uur. Het driegangenmenu wordt vanaf 17.00 uur voorzien op de vertrekplaats. De kostprijs voor het driegangenmenu is 20,00 EUR per persoon (9,00 EUR voor kinderen jonger dan 12 jaar).

Het driegangenmenu bestaat uit:
• verse tomatensoep met balletjes
• varkensgebraad met erwten, wortelen en kroketten
• assortiment van witte rijstpap, chocomousse en tiramisu
Vertrek: The Oar, Kesselsesteenweg 21, 2520 Emblem (Netekanaalkaai)
Vertrekuren: vrij vertrek tussen 13.00 en 15.00 uur
Meer informatie: dienst toerisme Ranst, Karen Wallebroek, Antwerpsesteenweg 43, 2520 Ranst, 03 225 34 19, karen.wallebroek@ranst.be

Zondag 10 februari: Valentijnswandeling - tussen bos en boer in Zoersel-Zoersel-12 kilometer

Ook dit jaar staat de Zoerselse winterwandeling in het teken van de liefde en van Valentijn.Enerzijds gaat de wandeling over de liefde die we hebben voor Zoerseldorp. Dit dorp heeft 2 gezichten: het machtige en statige Zoerselbos, een boeiend natuurreservaat in de echte zin van het woord en de rustige maar nijverige landbouwstreek tussen Drengel en Einhoven.

Beiden zijn beschreven door huisschrijver Hendrik Conscience.
Anderzijds gaat het over de liefde die we willen uitspreken voor die mensen waarmee we deze dag op stap willen gaan. We willen onderweg die liefde tonen en voelen. In deze koude februarimaand is dat geen overbodige luxe.

De liefde is het gepaste middel om die koude, natte en donkere dagen heelhuids door te komen.We zetten de proevertjes onderweg dan ook in het teken van die warme liefde!

Liefde is... samen een warme Valentijnswandeling beleven!
Deze wandeling is niet geschikt voor rolwagens, wel voor buggy's.
Hoe inschrijven: inschrijven verplicht voor 8 februari via 03 298 00 00 of via www.toerismezoersel.be of via toerisme@zoersel.be
Vertrek: zaal De Lindekring, Kapelstraat 19, 2980 Zoersel
Vertrekuren: tussen 11.00 en 13.00 uur
Meer info: 03 298 00 00 of toerisme@zoersel.be

Zondag 24 februari: Waar rust en bedrijvigheid samengaan-Malle-8 kilometer

De slogan van Malle is niet voor niets "Waar rust en bedrijvigheid samengaan". Tijdens deze wandeling ontdek je eerst de grote bedrijvigheid in Malle. In het industrieterrein kan je een glimp opvangen van een aantal bijzondere bedrijven. Vervolgens dompel je je helemaal onder in de immense rust, langs uitgestrekte velden en prachtige vergezichten.

Onderweg wordt je verwend met allerlei lekkers en bij terugkeer staat er een schuimende Trappist voor je klaar!
Deze wandeling is geschikt voor buggy's en rolstoelgebruikers.
Hoe inschrijven: inschrijven verplicht voor 20 februari via toerisme@malle.be of 03 310 05 14 (op voorhand inschrijven is noodzakelijk zodat er voldoende proevertjes zijn)

Locatie: Parochiezaal van Westmalle, Sint Jozeflei 27, 2390 Malle
Vertrekuren: vrij vertrek tussen 13.00 en 15.00 uur
Meer informatie: www.toerisme-malle.be, toerisme@malle.be of 03 310 05 14