Samen picknicken op het dorpsplein van Olen-Centrum wordt stilaan een klassieker om het culturele jaar van de vzw Keizer Karel te openen.

Spreid op zondag 24 juni vanaf 9.00 uur mee je dekentje onder de velumtent, geniet van lekker eten en van de animatie. Dit familiegebeuren vindt plaats in een uiterst gemoedelijke sfeer: een accordeonduo brengt de mooiste populaire nummertjes en een groepje gitaristen trekt rond en wie wil mag meezingen op de vrolijke deuntjes. De Herentalse circusschool, een schminkster en ballonnenplooiers vermaken de kinderen. 
De Wereldwinkel zorgt voor flink gevulde ontbijtmanden. Tot en met 14 juni kan je tickets bestellen aan 9 euro (volwassenen) of 6 euro (kinderen). Je koopt en betaalt op voorhand je tickets bij een van de voorverkooppunten of online op www.olen.be. Wees er snel bij, want er zijn al 300 ontbijtpakketten de deur uit.
 
Je mag ook je eigen picknick meebrengen. Er is voor iedereen gratis koffie, thee en chocolademelk. Wil je het ontbijt stijlvol inzetten of afsluiten? Dan kun je ook een fles cava kopen aan een democratische prijs. Je krijgt er ook een leuk en typisch Olens geschenk bij.