De eerste sporen van de Gezinsbond zijn terug te vinden in augustus 1920, in de vorm van een heus manifest. Het is iets later, in 1921, dat de Bond der Talrijke Gezinnen is opgericht, een pluralistische vereniging die als doel had de rechten te verdedigen van de vele grote gezinnen die ons land telde en die het niet gemakkelijk hadden.

100 jaar later ijvert de Gezinsbond nog steeds voor een kind- en gezinsvriendelijke samenleving.

"Van bij het begin spitsten we ons vooral toe op basisbehoeften als een degelijke gezinswoning, een goed inkomen en betaalbaar openbaar vervoer. Vandaag volgen we heel wat maatschappelijke thema's op de voet, waarbij de kindnorm een belangrijke leidraad is.

Op de domeinen waar we expert zijn, willen we in de cockpit zitten om dingen in beweging te zetten. In honderd jaar tijd is het gezin ook enorm geëvolueerd, dus ook de Gezinsbond.

Een thema dat we vandaag hoog boven op de agenda plaatsen, is armoede en sociale uitsluiting. We richten ons in ons jubileumjaar in het bijzonder tot gezinnen met kinderen in kwetsbare situaties. De zorg om wie het in onze samenleving moeilijk heeft, zit in ons DNA.

Onze stichters wilden immers een menswaardig bestaan voor de toen zogenaamde kroostrijke gezinnen, na 100 jaar zetten we dat werk nog altijd verder voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel", zegt Frans Schotte, voorzitter van de Gezinsbond.

Kom naar ons evenement op zondag 13/3 van 13.00u tot 17.30u op de Grote Markt in Turnhout.

Er staa een compleet familie-fit-park en peuter springkasteel aan voor de kleinsten. Op het fietsparcours (van de preventiedienst van stad Turnhout) kunnen de groteren hun fietbehendigheid bijwerken. Voor hen is er nog een groter springkasteel en de mogelijkheid om leuke buttons te maken.

Ondertussen kunnen de ouders info krijgen over onze werking.
Meer info en updates - https://Turnhout.gezinsbond.be/