Het wordt druk deze zomer, ook in Herentals.  Van 1 juli tot 30 september strijkt de 21e editie van de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, neer.

Die leidt te voet, op de fiets of met de wandelgps langs de culturele hoogtepunten en verborgen parels van Herentals. Na meer dan 20 jaar is het succes van de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen geen geheim meer: verrassende vragen langs een lusvormig parcours laten je de streek met andere ogen bekijken, met leuke extraatjes voor bezienswaardigheden én een prachtige prijzenpot.

"Onze zomerzoektochten van juli tot en met september zijn intussen een vaste waarde geworden. We proberen om het hele jaar door mensen - jong en oud - samen te brengen en te doen bewegen, ook in de zomer.

De zomerzoektochten bieden de ideale formule om op een aangename en ontspannende manier een stukje Vlaanderen te verkennen," legt Guido Benaets, Verantwoordelijke evenementen Gezinssport Vlaanderen, uit.

Ook de prijzenpot is een extra motivatie om deel te nemen: naast cadeaubonnen voor zomer- en wintervakanties, kwaliteitsvolle slaapzakken, zijn er weekendarrangementen en andere mooie naturaprijzen.

Wandel- en fietsplezier voor jong en oud

"Onze zomerzoektocht is er dus één op maat van kinderen en volwassenen. We stippelden vier zoektochten uit: een wandelzoektocht van 5 km, een aparte zoektocht voor de kinderen (5 km), een fietszoektocht (30 km) en een geocachezoektocht.

Bij de wandelzoektocht kan je aan de hand van boeiende vragen de mooiste bezienswaardigheden van Herentals leren ontdekken. Speciaal voor de kinderen stippelden we een aparte zoektocht uit waarin ridders en jonkvrouwen hun opwachting maken. Het volgt hetzelfde parcours als dat van de wandelzoektocht, maar met aangepaste vragen en opdrachtjes.

Voor de fietsliefhebbers hebben we een parcours van 30 km uitgestippeld. Deze route voert je langs adembenemende natuurlandschappen. De fietszoektocht verloopt volledig over het fietsroutenetwerk.

En voor wie graag met GPS en coördinaten aan de slag gaat, hebben we een specifieke geocachezoektocht uitgewerkt."  Foto M. De Backer/N.