Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, stelde in cc 't Schaliken de 21e editie van haar zomerzoektochten voor.

Van 1 juli t.e.m. 30 september wordt Herentals het decor van vragen, foto's en nadien van gewonnen prijzen. Met haar zomerzoektochten hoopt Gezinssport Vlaanderen zoveel mogelijk gezinnen van een uitstapje in eigen land te laten genieten.

"We proberen om het hele jaar door mensen - jong en oud - samen te brengen en te doen bewegen, ook in de zomer. De zomerzoektochten bieden de ideale formule om op een aangename en ontspannende manier een stukje Vlaanderen te verkennen," legt Guido Benaets, Verantwoordelijke evenementen Gezinssport Vlaanderen, uit.

Freddy De Nert, voorzitter Gezinssport Vlaanderen onderstreepte het belang van Gezinssport Vlaanderen als multisportfederatie en als sportieve dochter van de Gezinsbond voor de sportieve invulling bij de gezinnen. Daarna werden de zomerzoektochten door Jan Verbruggen, ontwerper zoektochten, voorgesteld.

Superhelden kinderzoektocht

Gezinssport Vlaanderen stippelde vier zoektochtformules uit: een wandelzoektocht van 5 km, een aparte zoektocht voor de kinderen (5 km), een fietszoektocht (30 km) en een geocachezoektocht.

Bij de wandelzoektocht kan je aan de hand van boeiende vragen de mooiste bezienswaardigheden van Herentals leren ontdekken. Voor de fietsliefhebbers werd een parcours van 30 km uitgestippeld. En voor wie graag met GPS en coördinaten aan de slag gaat, werd er een specifieke geocachezoektocht uitgewerkt.

Tot slot gingen de genodigden op ontdekking met de stadsgids in Herentals en werd het inwandelmoment afgesloten met een drankje en hapje.

Speciaal voor de kinderen werd een aparte zoektocht uitgestippeld waarin zij zich kunnen uitleven als superheld. De familie Stevens testte alvast de kinderzoektocht uit: www.gezinssportvlaanderen.be/kinderzoektocht

Praktische info

De zoektochten lopen van vrijdag 1 juli t.e.m. vrijdag 30 september 2022

Vertrekplaats
Dienst cultuur en toerisme Herentals, Grote Markt 35, Herentals

Deelnameprijs

€ 15,00 per gezin
€ 10,00 per gezin voor leden Gezinsbond en leden Gezinssport Vlaanderen
gratis voor 'Op Weg'-leden
De kinderzoektocht is gratis bij aankoop van een pakket

Je ontvangt naast het zoektochtenboekje (kinderzoektocht: 1 exemplaar/kind), een brochure met stadsplan en leuke gadgets. Foto's G. Benaets/NNieuws.

Meer info
www.gezinssportvlaanderen.be/zomerzoektochten