U bent hier

Gezocht: 150 personen tussen 40 en 55 jaar voor vaccinstudie met geregistreerde COVID-19-vaccins

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
04.06.2021 - 16.45u
Door: Lex Verellen

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen is op zoek naar 40-plussers om deel te nemen aan de IMCOVAS-studie. Ten laatste op 18 juni krijgen de deelnemers een geregistreerd COVID-19-vaccin van Pfizer, Moderna of AstraZeneca. De deelnemers worden nauwgezet opgevolgd en dragen bij aan het versnellen van de vaccinatiecampagnes wereldwijd.

Hoewel de vaccinatiecampagne op gang komt, blijft het leveren van COVID-19-vaccins een delicaat proces dat de vaccinatiecampagne kan vertragen.

De IMCOVAS-studie biedt grote voordelen voor het versnellen van vaccinatiecampagnes omdat vertragingen bij leveranciers opgevangen worden dankzij flexibelere toediening van vaccins.

Als deelnemer aan de studie is het bijvoorbeeld mogelijk dat je tweede vaccin van een ander merk is dan je eerste, dat je een lagere dosis krijgt, of dat je je vaccins in een ander tijdsschema toegediend krijgt. Aan het einde van de studie ben je voldoende beschermd.

De IMCOVAS-studie gaat na of vaccins die reeds goedgekeurd werden in Europa even doeltreffend zijn als de twee vaccins van een verschillend merk zijn, ze toegediend worden volgens een ander tijdsschema of in een andere dosering dan momenteel voorgeschreven in de bijsluiter.

Dr. Patrick Soentjens, studiecoördinator, legt uit: "Deze studie evalueert in totaal twaalf verschillende vaccinschema's met Pfizer-BioNTech, Moderna en Astra Zeneca.

Zo zullen volledige dosissen vergeleken worden met halve dosissen en met een vijfde van de gebruikelijke dosis. Ook zullen vaccinschema's geëvalueerd worden waarin een combinatie wordt gegeven; bijvoorbeeld mensen die starten met een eerste Pfizer-BioNTech-vaccin en nadien een Astra Zeneca-vaccin krijgen als tweede dosis."

Deelnemen aan deze klinische studie? Registreer je als kandidaat via de website, of neem contact op via studies@itg.be of +32 3 345 56 70.

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 22.58u reading time3min

3 Amateur B

Voetbaluitslagen Neteland Kempen

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 18.02u reading time3min

3 Amateur B

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto